Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos karalius Abdullah prieš grįždamas į šalį po gydymosi paskelbė lengvatų gyventojams

Saudo Arabijos karalius Abdullah, kuris trečiadienį grįžta po kelis mėnesius trukusio gydymosi užsienyje, paskelbė kai kurių lengvatų įsigyjant būstą ir kitokių nuolaidų, pranešė valstybinė televizija.
Saudo Arabijos karalius Abdullah
Saudo Arabijos karalius Abdullah / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Saudo Arabija

Pranešimuose taip pat nurodoma, kad bus skirta lėšų literatūros klubams, užsienyje studijuojantiems studentams ir socialinio draudimo fondams.

Panašu, kad monarchą priimti šį sprendimą paskatino daugelį Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių apėmė dideli protestai dėl skurdo, korupcijos ir politinių represijų.

Tuo tarpu Rijade jo laukia karališkos sutiktuvės – sostinės gatvės jau išpuoštos nacionalinėmis vėliavomis.

Rijade, atlikęs reabilitaciją po nugaros operacijos, pranešė vienas vyriausybės šaltinis.

Iš Kasablankos oro uosto išskridusį 86 metų monarchą palydėjo Maroko parlamento pirmininkas. Tuo tarpu Rijade jo laukia karališkos sutiktuvės – sostinės gatvės jau išpuoštos nacionalinėmis vėliavomis.

Dėl karaliaus Abdullah sveikatos būklės pastaruoju metu buvo daug spėliojama, o Saudo Arabijos ambasadai Maroke šio mėnesio pradžioje netgi teko paneigti internete išplitusius gandus apie valdovo mirtį.

Monarchas atvyko į Maroką sausio 22 dieną po Jungtinėse Valstijose atliktos nugaros operacijos. Baigęs gydytis, jis grįžta į Artimuosius Rytus, kuriuos šiuo metu krečia sukilimų banga, nors ji iki šiol neapėmė Saudo Arabijos.

Kol karalius buvo išvykęs, Egipte dėl masinių protestų buvo priverstas atsistatydinti prezidentas Hosni Mubarakas – artimas Saudo Arabijos sąjungininkas. Abdullah pademonstravo palaikantis šį lyderį, paskambinęs jam iš Maroko.

Dar prieš H.Mubarako atsistatydinimą vasario 11 dieną, Tuniso autoritariškas lyderis Zine'as El Abidine'as Ben Ali sausio viduryje pabėgo į Saudo Arabijos pajūrio miestą Džidą, kai jo šalį apėmė protestai prieš režimą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius