-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Saudo Arabijos karalius pakvietė Kataro emyrą į viršūnių susitikimą Rijade

Saudo Arabijos karalius Salmanas pakvietė Kataro emyrą į ateinančią savaitę Rijade vyksiantį Persijos įlankos regiono lyderių susitikimą, antradienį pranešė Kataro valstybinė žiniasklaida, bet nenurodė, ar Doha šį kvietimą priėmė.
Saudo Arabijos karalius Salmanas
Saudo Arabijos karalius Salmanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kvietimas į gruodžio 10-ąją vyksiantį šešias nares turinčios Persijos įlankos arabų šalių bendradarbiavimo tarybos (GCC) viršūnių susitikimą buvo išsiųstas pasirodžius ženklų, kad įtampa tarp Kataro ir Saudo Arabijos, nuo 2017 metų vadovavusios Dohos ekonominiam boikotui, šiek tiek atlėgo.

Saudo Arabija ir jos sąjungininkai Egiptas, Bahreinas ir Jungtiniai Arabų Emyratai uždarė savo oro erdves Kataro oro bendrovei „Qatar Airways“ ir uždraudė savo piliečiams lankytis toje šalyje dėl kaltinimų, kad Doha remia radikalius islamistus ir siekia glaudesnių ryšių su Iranu.

Kataras tokius kaltinimus kategoriškai atmeta.

Trys prie boikoto prisidėjusios Persijos įlankos valstybės paskutinę minutę paskelbė sutinkančios dalyvauti Kataro organizuojamame regioninėse futbolo pirmenybėse.

Saudo Arabijos ir Kataro vienuolikės ketvirtadienį turėtų susitikti čempionato pusfinalyje.

„Emyras šeichas Tamimas bin Hamadas al Thani gavo raštišką... Saudo Arabijos karaliaus Salmano bin Abdulazizo al Saudo kvietimą dalyvauti [GCC] viršūnių susitikime“, – pranešė valstybinė Kataro naujienų agentūra.

Nuo blokados paskelbimo emyrui GCC forumuose atstovaudavo aukšto rango pareigūnai, nors valstybės vadovas kaskart būdavo pakviečiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius