Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 19 /17:57

Saudo Arabijos konsulato Stambule darbuotojai duoda parodymus dėl J.Khashoggi dingimo

Saudo Arabijos konsulato Stambule darbuotojai penktadienį yra apklausiami Turkijos generalinės prokuratūros, vykdant tyrimą dėl iškilaus arabų žurnalisto Jamalo Khashoggi dingimo, pranešė Anatolijos valstybinė naujienų agentūra.
Saudo Arabijos konsulatas Stambule
Saudo Arabijos konsulatas Stambule / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip nurodė televizija NTV, apklausiam iš viso 15 darbuotoju; jie visi yra Turkijos piliečiai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamalas Khashoggi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamalas Khashoggi

Ši apklausa buvo surengta turkų tyrėjams atlikus kratą konsulate ir patikrinus konsulo, kuris antradienį sugrįžo į Rijadą, rezidenciją.

Tarp asmenų, apklaustų prokuratūroje prie pagrindinių Stambulo teismo rūmų, buvo konsulato vairuotojas, keli techniniai darbuotojai, sąskaitininkai ir registratūros darbuotojai, sakoma Anatolijos naujienų agentūros pranešime.

Su amerikiečių laikraščiu „The Washington Post“ bendradarbiavęs ir karalystės sosto įpėdinį princą Mohammedą bin Salmaną kritikuodavęs žurnalistas dingo spalio 2 dieną, nuvykęs į Saudo Arabijos konsulatą Stambule atsiimti dokumentų. Nuo to laiko apie J.Khashoggi likimą neturima jokių žinių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mohammedas bin Salmanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mohammedas bin Salmanas

Turkijos šaltiniai ir provyriausybinė žiniasklaida teigia, kad Rijadas prisidėjo prie, jų teigimu, J.Khashoggi nužudymo, kurį esą įvykdė 15 Saudo Arabijos piliečių, specialiai išsiųstų į Stambulą įvykdyti šios užduoties.

Rijadas kategoriškai atmeta tokius teiginius, nors manoma, kad kai kurie iš tų 15 asmenų palaiko glaudžius ryšius su princu Salmanu.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė dabar manąs, kad žurnalistas yra miręs ir perspėjo, kad Rijado laukia „labai sunkios“, jeigu būtų įrodyta, kad karalystė yra atsakinga už šį incidentą.

Saudo Arabijos konsulas Mohammedas al Otaibi antradienį staiga išvyko iš Stambulo į Rijadą, dar prieš jo namus apieškant turkų pareigūnams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius