TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Saudo Arabijos ministerija: šalį iš Sudano pasiekė laivas su 1687 civiliais

Į Saudo Arabiją trečiadienį atplaukė laivas su 1687 nuo smurto Sudane bėgančiais civiliais iš daugiau kaip 50 šalių, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Saudo Arabijos laivu žmonės evakuojami iš Sudano
Saudo Arabijos laivu žmonės evakuojami iš Sudano / „AP“/„Scanpix“

Tai kol kas didžiausia šios Persijos įlankos regiono karalystės surengta gelbėjimo operacija.

Grupė buvo „gabenama vienu iš karalystės laivų. Karalystė siekė pasirūpinti visais pagrindiniais užsienio piliečių poreikiais“, sakoma ministerijos pranešime.

Sudane mūšiai tarp kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano pajėgų ir jo buvusio pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo sukarintų greitojo palaikymo pajėgų (RSF) prasidėjo balandžio 15 dieną, kilus ginčui dėl planuojamo RSF integravimo į reguliariąją kariuomenę.

Jungtinių Tautų agentūrų duomenimis, iki antradienio trečioje pagal dydį Afrikos šalyje žuvo mažiausiai 459 žmonės ir daugiau kaip 4000 buvo sužeisti.

Jungtinėms Valstijoms tarpininkaujant kariaujantys generolai paskelbė trijų dienų paliaubas, todėl Sudano sostinėje Chartume pasidarė ramiau, tačiau liudininkai pranešė apie naujus antskrydžius, o sukarintos pajėgos teigė užėmusios didelę naftos perdirbimo gamyklą ir elektrinę.

Saudo Arabija priėmė kelias oru ir jūra evakuotų žmonių grupes, pradedant šeštadienį į Džidą laivais atplaukusiais 150 žmonių, įskaitant užsienio diplomatus ir pareigūnus.

Pirmadienį karinis lėktuvas „C-130 Hercules“ atskraidino dešimtis Pietų Korėjos civilių į Džidos Karaliaus Abdullah oro bazę, o laivas per Raudonąją jūrą iš Port Sudano atplukdė beveik 200 žmonių iš 14 šalių.

Trylika iš trečiadienį atvykusių civilių yra Saudo Arabijos piliečiai. Kiti žmonės yra iš Artimųjų Rytų, Afrikos, Europos, Azijos, Šiaurės Amerikos ir Centrinės Amerikos šalių, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Jame teigiama, kad iki šiol iš Sudano į karalystę buvo evakuoti 2148 žmonės, įskaitant daugiau kaip 2000 užsieniečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius