Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Saudo Arabijos pareigūnas atleistas dėl nuotraukos, kurioje karalius pavaizduotas kartu su „Žvaigždžių karų“ veikėju

Saudo Arabijos švietimo viceministras atleistas dėl vadovėlio, kuriame per klaidą išspausdinta redaguota buvusio karalystės valdovo nuotrauka. Joje jis pavaizduotas sėdintis šalia veikėjo iš filmo „Žvaigždžių karai“, klaida sukėlė pajuokų audrą internete.
Saudo Arabijos karalius su Yoda
Saudo Arabijos karalius su Yoda / „Twitter“ nuotr.

Nespalvotoje nuotraukoje matyti karalius Faisalas, trečiasis Saudo Arabijos monarchas, 1945 metais pasirašantis Jungtinių Tautų chartiją, o šalia jo sėdi mažasis džedajų mokytojas Yoda Joda.

Praėjusią savaitę Saudo Arabija skubiai atšaukė vadovėlį.

Vyriausybė atleido Mohammadą Bin Atiyah al-Harithį, už švietimo programą atsakingą švietimo viceministrą, ir paskelbė, kad naujos vadovėlių versijos spausdinamos po „neapdairios klaidos“.

„Švietimo ministras naikina M.B.A.Harithio mandatą, taip pat ir visų atsakingųjų už vadovėlių peržiūrą ir patvirtinimą mandatus“, – pranešime pirmadienį sakė švietimo ministerija.

Nuotrauką sukūrė 26 metų Saudo Arabijos menininkas Abdullahas al-Shehri, gerai žinomas dėl nuotraukų, kuriose popkultūros simboliai įpinti į istorines nuotraukas.

A.Shehri sako nustebęs, kad jo nuotrauka atsidūrė vadovėlyje.

Laikraščiui „New York Times“ menininkas sakė, kad karalių Faisalą ir Jodą nuotraukoje pavaizdavo kartu, nes jie abu protingi ir dėl to, kad Jodos žalia oda ir tokios pat spalvos šviesos kardas atspindi Saudo Arabijos vėliavą.

A.Shehri pabrėžė, kad nenorėjo būti nepagarbus karaliui, kurį dauguma mano esantį Saudo Arabijos modernizacijos pradininku.

A.Shehri pabrėžė, kad nenorėjo būti nepagarbus karaliui, kurį dauguma mano esantį Saudo Arabijos modernizacijos pradininku.

Socialiniuose tinkluose buvo geraširdiškai juokaujama dėl šios klaidos.

Vienas mokytojas Saudo Arabijoje pokštavo, kad ši klaida simbolizuoja „atpildą“, švietimo ministrui pernai metais valanda prailginusiam pamokas.

„Ar prisimenate kai 1945 metais Joda pasirašė Jungtinių Tautų chartiją kartu su Saudo Arabijos karaliumi Faisal @starwars?, – rašė vienas „Twitter“ naudotojas. – Švietimo ministras prisimena!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius