-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos princas laikinai perėmė valdžią karaliui išėjus atostogų

Saudo Arabijos princas Mohammedas bin Salmanas, praėjusį mėnesį paskelbtas galingiausio regione sosto įpėdiniu, laikinai perėmė šalies valdžią, pirmadienį, karaliui išvykus atostogų.
Mohammedas Bin Salmanas
Mohammedas Bin Salmanas laikinai perėmė valdžią karaliui išėjus atostogų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Princo Mohammedo bin Salmano tėvo, karaliaus Salmano, karališkuoju įsaku, jo sūnui pavedama „prižiūrėti valstybės reikalus ir ginti žmonių interesus“, kol monarchas yra išvykęs „asmeninių atostogų“, praneša naujienų agentūra SPA.

Birželio 21 dieną, karalius Salmanas atėmė princo titulą iš savo sūnėno Mohammedo bin Nayefo, ir įpėdiniu paskelbė savo sūnų, 31 metų Mohammedą bin Salmaną, trumpiau žinomą kaip MBS.

Mohammedas bin Salmanas turi reformisto reputaciją, tačiau šioje itin konservatyvioje karalystėje yra manančių, kad jam stinga patirties.

„Scanpix“/AP nuotr./Saudo Arabijos karalius Salmanas
„Scanpix“/AP nuotr./Saudo Arabijos karalius Salmanas

Sunitų valdoma Saudo Arabija yra svarbi JAV partnerė ir didžiausia pasaulyje naftos eksportuotoja, ji pirmininkauja sąjungai, kuri praėjusį mėnesį nusprendė nutraukti ryšius su Kataru dėl kaltinimų, kad Doha palaiko per artimus ryšius su Saudo Arabijos konkurentu Iranu ir remia ekstremistines grupuotes.

Kataras kaltinimus neigia.

Diplomatinių ir prekybos saitų su Kataru sustabdymas įplieskė didžiausią kada Persijos įlankos arabų šalių bendradarbiavimo tarybą ištikusią krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius