-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos princo rūmuose nušautas ginkluotas užpuolikas

Saudo Arabijos vidaus reikalų ministro Nayefo bin Abdul Azizo apsaugininkai šeštadienio naktį nukovė ginkluotą užpuoliką, kuris pradėjo šaudyti į šį karališkosios šeimos narį Džidos mieste esančiuose rūmuose, pranešė vienas vyriausybei artimas šaltinis.
Vidaus reikalų ministras princas Nayefas bin Abdul Azizas.
Vidaus reikalų ministras princas Nayefas bin Abdul Azizas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rokas

Kitas vyras buvo suimtas per ataką, kurios metu „du vyrai po vidurnakčio pradėjo šaudyti princui Nayefui priklausančiuose Kasr Šateho rūmuose, apsaugininkai atsakė ugnimi, nukaudami vieną iš jų“, šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Šis išpuolis veikiausiai buvo „išskirtinis ir izoliuotas“, neturintis jokių ryšių su nusikalstamomis organizacijomis požymių, pridūrė šaltinis, tikriausiai turintis omenyje tarptautinį teroristų tinklą „al Qaeda“.

Vyrai, kurie, kaip pranešama, yra Zahrani gimininės nariai, buvo „apsvaigę nuo narkotikų“, o vienas jų turėjo „mažą pistoletą“.

Saudo Arabijos valstybinė naujienų agentūra SANA nurodė, kad šis susišaudymas Džidoje įvyko apie 1 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, tačiau nepranešama, ar jis vyko prie princo Nayefo rezidencijos.

78 metų princas Nayefas yra antrasis eilėje į Saudo Arabijos sostą, 2009 metais jis buvo paskirtas antruoju vicepremjeru.

Vidaus reikalų ministerijai jis vadovauja nuo 1970 metų. Šis ministras vadovavo karalystės pastangoms sutriuškinti „al Qaeda“, reaguojant į šios organizacijos kovotojų 2003-2006 metais įvykdytas atakas.

2009 metų rugpjūtį princo Nayefo sūnus princas Mohammedas bin Nayefas, kuris yra vidaus reikalų viceministras, tik visiškai atsitiktinai liko gyvas per mirtininko sprogdintojo ataką, dėl kurios atsakomybę prisiėmė Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius