-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos princui dėl įtariamų homoseksualių santykių gresia mirties bausmė

Vienas Saudo Arabijos princas, kuris Didžiojoje Britanijoje kaltinamas savo tarno nužudymu, gali būti pasmerktas myriop savo tėvynėje dėl įtariamų homoseksualių santykių, sakoma Londono teismui penktadienį pateiktuose parodymuose.
Gėjų paradas Berlyne
Gėjai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

34 metų princas Saudas Abdulazizas bin Nasseras al Saudas, kuris yra Saudo Arabijos karaliaus Abdullah vaikaitis, kaltinamas nužudęs savo tarną Bandarą Abdullah Abdulazizą  viename prabangiame Londono viešbutyje vasario 15 dieną. Įtariama, kad princas prieš tai kelias savaites seksualiai išnaudojo savo padėjėją.

Kaip pranešama, princas įtariamas nužudęs tarną per nuožmų išpuolį su „seksualiniais elementais“.

Princo advokatas Johnas Kelsey–Fry paneigė prielaidas, kad žudiką ir auką siejo homoseksualūs santykiai.

Prokurorė Bobbie Cheema  sakė Anglijos centriniam baudžiamajam teismui: „Homoseksualumas yra neteisėtas Saudo Arabijoje, už jį numatyta mirties bausmė, kuri iki šiol vykdoma kai kuriais atvejais.“

„Šalis, kurioje buvo įvykdyti bet kokie įtariami veiksmai, beveik neturės įtakos baudžiamojo persekiojimo tikimybei, nes Saudo Arabijos teisinė sistema pagrįsta šariatu (islamo teise), kuri laikoma universalia“, – pabrėžė ji.

Prokurorė pridūrė, jog dėl princo baudžiamojo persekiojimo spręstų Saudo Arabijos pareigūnai, tačiau šis sprendimas taip pat gali priklausyti nuo jo šeimos valios.

„Kai kurie giminaičiai pasisakys už griežčiausią bausmę, jeigu jiems atrodys, kad šeima buvo pažeminta“, – nurodė B.Cheema.

Kai kuriems Saudo Arabijos piliečiams gėjams Didžioji Britanija yra suteikusi prieglobstį, atsižvelgdama, kad tėvynėje jie gali būti persekiojami „ir galimai nuteisti myriop arba sužaloti, jeigu būtų grąžinti“, aiškino prokurorė.

Tuo tarpu J.Kelsey–Fry sakė, kad teisme paaiškinti Saudo Arabijos įstatymai būtų taikomi tik tuo atveju, „jeigu kaltinamasis išties būtų turėjęs homoseksualių ryšių“.

Princas, kurio motina yra viena iš karaliaus Abdullah dukrų, neigė kaltinimus dėl žmogžudystės ir sunkaus kūno sužalojimo. Pastarasis kaltinimas siejamas su anksčiau princo įvykdytu to paties tarno užpuolimu viešbučio lifte.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius