-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijos sosto įpėdinis kelionę JAV baigė susitikimu su buvusiais prezidentais Bushais

Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas kelias savaites trukusią kelionę po Jungtines Valstijas baigė Teksase, kur šeštadienį susitiko su abiem buvusiais prezidentais Bushais.
Mohammedas bin Salmanas su George'u W.Bushu
Mohammedas bin Salmanas su George'u W.Bushu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

93-ejų George'as H.W.Bushas socialiniame tinkle „Twitter“ įkėlė nuotrauką su princu bei sūnumi George'u W.Bushu.

„Tai nuostabi proga paminėti ilgalaikę draugystę tarp mūsų tautų“, – rašė G.Bushas vyresnysis, o Saudo Arabijos ambasada Vašingtone susitikimą pavadino „priminimu apie ilgai trunkančios Saudo Arabijos ir JAV partnerystės stiprybę ir gylį“.

AFP / „Scanpix“ nuotr. / Mohammedas bin Salmanas su abiem Bushais
AFP / „Scanpix“ nuotr. / Mohammedas bin Salmanas su abiem Bushais

Princas su didžiule palyda iš Baltųjų Rūmų į Hjustoną keliavo per Bostoną, Niujorką, Siatlą, Los Andželą ir Silicio Slėnį – vienas ekspertas tai pavadino itin kruopščiai suplanuota ryšių su visuomene kampanija.

Saudo Arabijos režimas kelionės metu sulaukė mažai kritikos, tik Los Andželo meras Ericas Garcettis išreiškė „susirūpinimą dėl žmogaus teisių ir Jemene tebesitęsiančios humanitarinės krizės“, naujienų agentūrai AFP pranešė jo biuras.

Tačiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas tvirtėjančius JAV ir Saudo Arabijos santykius laiko prioritetu, o susitikime su 32-ejų princu Ovaliajame kabinete kovo 20 dieną pasidžiaugė puikia draugyste tarp dviejų šalių.

Po šio susitikimo princas nevengė kalbėti apie savo ekonominių reformų planą „Saudi Vision 2030“, kuriuo siekiama sumažinti Saudo Arabijos ekonominę priklausomybę nuo naftos ir pritraukti JAV investuotojus.

Per paskutinę kelionės dalį Mohammedas bin Salmanas susitiko su „Google“, „Facebook“ ir „Palantir“ vadovais, „Microsoft“ įkūrėju ir filantropu Billu Gatesu, o su Richardu Bransonu aptarė kosmoso tyrimus.

Holivude princas vakarieniavo su Rupertu Murdochu ir kino studijų vadovais bei aktoriais, vienas jų – Morganas Freemanas, pranešė žurnalas „The Hollywood Reporter“.

AFP / „Scanpix“ nuotr. / Mohammedas bin Salmanas su George'u H.W.Bushu
AFP / „Scanpix“ nuotr. / Mohammedas bin Salmanas su George'u H.W.Bushu

Šis susitikimas įvyko prieš pirmojo kino teatro Saudo Arabijoje atidarymą Riade balandžio 18 dieną. Teatrą valdo JAV bendrovė „AMC Entertainment“.

Po to Saudo Arabijos sosto įpėdinis nuvyko į Hjustoną, kur susitiko su Bushais. Niujorke jis jau buvo susitikęs su Billu Clintonu. Iš buvusių prezidentų į susitikimų tvarkaraštį nebuvo įtrauktas tik Barackas Obama, kuriam vadovaujant santykiai su Saudo Arabija buvo įtempti.

Princas Mohamedas sekmadienį jau atvyko į Paryžių, kur pirmadienį ir antradienį vyks oficialus vizitas, o antradienio vakarą laukia vakarienė su prezidentu Emmanueliu Macronu.

E.Macronas su jaunuoju princu ves derybas, jose daugiausia dėmesio turėtų būti skirta kultūriniams ryšiams ir investicijoms, tačiau bus kalbama ir apie Iraną bei karą Jemene, kuris vadinamas baisiausia humanitarine krize pasaulyje.

32-ejų princą greta Paryžiaus esančiame Le Buržė oro uoste pasitiko Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.

Tarptautinę kelionę princas pradėjo Egipte kovo 4 dieną ir jau apsilankė Didžiojoje Britanijoje ir JAV. Iš Prancūzijos jis vyks į Ispaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius