Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 28

Saudo Arabijos žaidimai: kaip ji siekia, kad ir toliau pirktume naftą

Dykumos platybėse mirguliuoja futuristinis tyrimų centras, turintis svarbią ir skubią misiją: padaryti taip, kad Saudo Arabijos naftos ekonomika greitai taptų ekologiškesnė.
Tyrimų centras Rijade
Tyrimų centras Rijade / „The New York Times“/IMAN AL-DABBAGH nuotr.

Tikslas yra skubiai pastatyti daugiau saulės baterijų ir paskatinti elektromobilių naudojimą, kad ši karalystė galėtų deginti gerokai mažiau naftos.

Tačiau visą likusį pasaulį Saudo Arabija įsivaizduoja visiškai kitaip. Pagrindinė priežastis, kodėl ji pati nori deginti mažiau naftos, yra palikti daugiau šios žaliavos pardavimams užsienyje.

Tai – tik vienas iš agresyvios ilgalaikės šios karalystės strategijos aspektų, o ta strategija siekiama, kad pasaulis dar dešimtmečius būtų priklausomas nuo naftos ir Saudo Arabija išliktų didžiausia jos tiekėja, konkurentams pasitraukus į antrą planą.

Pasak dviejų Jungtinių Tautų pasauliniame klimato viršūnių susitikime Egipte dalyvavusių žmonių, Saudo Arabijos atstovai susitikime bandė užblokuoti raginimą deginti mažiau naftos, tvirtindami, kad aukščiausiojo lygio susitikimo galutiniame pareiškime „neturėtų būti kalbama apie iškastinį kurą.“

Jiems pavyko: po Saudo Arabijos ir kelių kitų naftos gamintojų prieštaravimų į pareiškimą nebuvo įtrauktas raginimas palaipsniui atsisakyti iškastinio kuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius