Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01 /2015 10 02

Šaudynės JAV Oregono koledže: įtariamasis šaulys žuvo per susišaudymą su policija

Preliminariais duomenimis, 13 žmonių žuvo ir daugiau kaip 20 buvo sužeista, kai JAV Oregono koledže įvyko susišaudymas. Sužeistieji išgabenti į vietos ligoninę. Pranešta, kad per susišaudymą su policija žuvo ir įtariamasis šaulys.
Šaudynių vieta
Šaudynių vieta / „Scanpix“/AP nuotr.

Svarbiausi šaudynių Oregono koledže faktai:

  • Per šaudynes Oregono koledže nušauta mažiausiai 13 žmonių, dešimtys sužeistų;
  • Įtariamasis šaulys žuvo per susišaudymą su pareigūnais;
  • Įtariamajam šauliui buvo 20-imt;
  • Apie savo ketinimus jis išpuolio išvakarėse esą pranešė socialiniame tinkle;

Papildyta 01.02 val.: Vienas socialinio tinklo „Twitter“ vartotojas paskelbė esą aptikęs įtariamojo žinutę pranešime socialiniame tinkle „Imgur“.

Papildyta 23.46 val.: Skelbiama, kad šaulys žuvo per susišaudymą su policija. Pareigūnai nepatvirtino tikslaus aukų skaičiaus.

Papildyta 23.03 val.: CNN skelbia, kad įtariamasis gali būti apie 20 metų amžiaus. Žuvusiųjų skaičius nuolat keičiasi. Naujausiais duomenimis, nušautų yra 13.

Papildyta 22.57 val.: Socialiniame tinkle „Twitter“ buvo įkeltas audio įrašas, kuriame girdėti, kaip pareigūnai sako, jog apsišaudė su įtariamuoju.

Kaip skelbia BBC, vietos gyventojai raginami likti nuošaliau nuo šaudynių vietos.

Įtariamas šaulys, kaip skelbiama, sulaikytas. Kol kas informacija prieštaringa. Neaišku, ar šaulys taip pat yra sužeistas, taip pat nežinoma, ar įtariamasis vyras, ar moteris ir kokie jo ryšiai su koledžu.

Skelbė apie savo planus

CNN skelbia, kad įtariamasis šaulys trečiadienį socialiniuose tinkluose skelbė apie savo planus. Pareigūnai šiuo metu tyrinėja šiuos įrašus internete. CNN šaltiniai pasakojo, kad įtariamasis išpuolio išvakarėse esą viešai aptarinėjo savo ketinimus su kitais.

Kai kurie šaltiniai skelbia apie dešimt nušautų žmonių. Naujienų agentūra „Reuters“ skelbia apie 15 nušautų asmenų. Skelbiama, kad pastaruosius duomenis patvirtino pareigūnai.

VIDEO: Oregono koledže įvyko šaudynės.

Pranešama, kad šiame koledže mokosi apie 3000 jaunuolių.  „Umpqua Community“ koledžas, kuriame įvyko šaudynės, įsikūręs Roseburge, Oregone, maždaug 281 km nuo Portlando. Apie incidentą nuolat informuojamas JAV prezidentas Barackas Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius