-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 29 /2019 12 30

Teksase bažnyčios lankytojai nukovė užpuoliką, nušovusį du žmones

JAV Teksaso valstijoje sekmadienio rytą vietos laiku – dar vienos šaudynės. Šįkart vieno užpuoliko taikiniu tapo krikščionių bažnyčia. Per šaudynes žuvo du žmonės, tarp jų – ir užpuolikas, rašo CNN.
Teksaso policija
Teksaso policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vait Setlmento mieste, Teksaso Valstijoje, sekmadienį policija gavo pranešimą apie šūvius „West Freeway“ bažnyčioje, nurodė Fort Verto ugniagesių atstovas Mike'as Drivdahlis.

Dalaso televizija WFAA pranešė, kad bažnyčia pamaldas tiesiogiai transliavo per „Youtube“. Vaizdo įraše matyti, kaip ilgą striukę vilkėjęs vyras išsitraukė šautuvą ir dukart iššovė, bet tuomet kitas vyras šovė užpuolikui į nugarą.

Dalis maldininkų puolė slėptis už suolų, o kiti, išsitraukę pistoletus, prišoko prie užpuoliko, nurodė WFAA.

„Pora bažnyčios lankytojų atsakė ugnimi ir smogė užpuolikui, o šis mirė įvykio vietoje“, – žurnalistams sakė Vait Setlmento policijos viršininkas J.P.Beveringas.

Per sekmadienio pavakare surengtą spaudos konferenciją pareigūnai gyrė užpuoliką nukovusius asmenis ir sakė, kad jie priklauso šios bažnyčios savanoriškai apsaugos komandai.

„Ši komanda greitai reagavo, ir per šešias sekundes šaudynės baigėsi. Du bendruomenės nariai, apsaugos grupės savanoriai, išsitraukė ginklus ir nedelsdami nukovė žudiką, išgelbėdami nežinomą skaičių gyvybių“, – sakė Teksaso gubernatoriaus pavaduotojas Danas Patrickas. Jis taip pat gyrė valstijoje galiojančius liberalius šaunamųjų ginklų įstatymus.

Vienas iš vadovaujančių bažnyčios dvasininkų Brittas Farmeris sakė: „Šiandien netekome dviejų puikių žmonių, bet galėjo nutikti daug blogiau.“

Pasak teisėsaugos, bažnyčioje šaudymo metu buvo daugiau kaip 240 žmonių.

Dar du žmonės patyrė lengvų sužeidimų, kai per incidentą puolė slėptis tarp suolų; jiems pagalba suteikta įvykio vietoje, sakė greitosios pagalbos tarnybos „MedStar Mobile Healthcare“ atstovė Macara Trusty.

J P.Beveringas sxakė, kad užpuolikas kartu su kitais žmonėmis sėdėjo bažnyčioje, tuomet atsistojo, išsitraukė lygiavamzdį šautuvą ir paleido ugnį.

Pareigūnai kol kas neatskleidė užpuoliko arba aukų vardų. Federalinio tyrimų biuro (FTB) specialusis agentas Matthew DeSarno sakė, kad pareigūnai aiškinasi užpuoliko motyvus. Pasak jo, tas vyras buvo „gana laikinas gyventojas“, bet susijęs su ta bendruomene.

Pasak M.DeSarno, užpuolikas anksčiau kelis kartus buvo suimtas, bet atsisakė pateikti daugiau informacijos.

Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas pareiškė užuojautą dėl šaudynių bažnyčioje.

„Siunčiame užuojautą šio pikto smurto akto aukų šeimoms. Maldos vietos turėtų būti šventos.

Esu dėkingas bažnyčios nariams, kurie greitai sureagavo ir nukenksmino šaulį, taip užkirsdami kelią dar didesnei nelaimei“, – sakė Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas.

Tai jau ne pirmas išpuolis JAV šį savaitgalį. Šeštadienio vakarą mačete apsiginklavęs vyras įėjo į rabino namą Niujorko valstijos Ramapo miesto Monsėjaus gyvenvietėje, kur gyvena didelė žydų bendruomenė, ir, prieš pabėgdamas, subadė mažiausiai tris žmones. Policija nurodė, kad įtariamasis buvo sulaikytas. Sekmadienį Niujorko valstijos gubernatorius paskelbė, kad tai buvo teroristinis išpuolis.

Kasmet Jungtinėse Valstijose per incidentus su šaunamaisiais ginklais žūva apie 36 tūkst. žmonių. Tarp dažniausių incidentų minimos savižudybės, nužudymai, policijos šaudymas ir atsitiktiniai šūviai.

Pastaraisiais metais šalyje labai padažnėjo masinių šaudynių, todėl sunerimusi visuomenė ragino imtis priemonių šiam smurtui pažaboti.

Senato daugumos lyderis Mitchas McConnellas sakė, kad griežtesnės ginklų kontrolės įstatymo projektą pateiktų tik užsitikrinęs prezidento Donaldo Trumpo pritarimą, bet pastarasis nepareiškė jokios aiškios pozicijos šiuo klausimu.

2017 metų lapkritį užpuolikas nušovė 26 maldininkus per pamaldas vienoje baptistų bažnyčioje Saderland Springse netoli San Antonijaus Teksase.

Praėjus beveik metams, 2018-ųjų spalį, vienas antisemitinių pažiūrų užpuolikas nušovė 11 žmonių Pitsbergo sinagogoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius