Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 25

Saugus uostas oligarchams – čia sankcijos jų vis dar nepasiekia

Vieną karštą rugpjūčio vakarą Turkijos pietinėje pakrantėje esančioje prieplaukoje „Flying Fox“ įgula dirbo išsijuosusi, kad ši 136 metrų ilgio superjachta būtų nepriekaištingai parengta būsimiems svečiams, nepašykštėsiantiems už nuomą sumokėti 3 mln. eurų.
Turkijos kurortas Bodrumas
Turkijos kurortas Bodrumas / „Scanpix“ nuotr.

Vienas įgulos narys pasilenkė per turėklus laivagalyje ir apšluostė jau ir taip spindintį paviršių aplink lentelę su laivo pavadinimu. Kitas susikaupęs valė stiklą.

„Flying Fox“ yra didžiausia pasaulyje nuomojama jachta, kurioje praėjusiais metais šeimininkavo Beyoncé ir Jay-Z, praleidę „Met Gala“ pokylį Niujorke, kad galėtų pasiplaukioti Viduržemio jūra ir pasimėgauti ypatingais šio laivo patogumais, tokiais kaip didžiulis sveikatingumo centras, kuriame yra turkiška pirtis ir šiuolaikiškai įrengtas SPA bei grožio salonas.

Tačiau Rusijai įsiveržus į Ukrainą, „Flying Fox“ buvo pritaikytos tarptautinės sankcijos, nukreiptos prieš oligarchų, padedančių išlaikyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino valdžią, gyvenimo būdą.

Vis dėlto, nors kai kurios superjachtos, priklausančios Rusijos oligarchams arba su jais susijusios, buvo konfiskuotos įvairiuose pasaulio uostuose, „Flying Fox“ ir kai kurios kitos, nors ir sulaukusios sankcijų, rado saugų prieglobstį Turkijoje – vienintelėje NATO narėje, kuri netaiko sankcijų Rusijai.

Turkijos vandenyse esanti Rusijos superjachtų flotilė didina įtampą su Jungtinėmis Valstijomis, kurios mano, kad Turkijos geranoriškumas priimant laivus yra daug didesnės problemos požymis: jis rodo Rusiją turint prieigą prie Turkijos finansų sistemos, o tai gali pakenkti Vakarų sankcijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius