Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savižudžiai sprogdintojai Nigerijoje apsimetė moterimis su kūdikiais

Aštuoniolika žmonių žuvo penktadienį Nigerijoje, po to, kai savižudžiai sprogdintojai, persirengę moterimis su kūdikiais, susisprogdino viešose vietose, skelbia „The Independent“.
Musulmonė
Musulmonė / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Penktadienį Nigerijoje vyko ne vienas išpuolis. Iš pradžių šalies šiaurės rytuose, Gombio mieste jaunas vaikinas susisprogdino turguje, nusinešdamas 10 žmonių gyvybes ir dar 25 sunkiai sužeisdamas.

„Išgirdau galingą sprogimą toje pusėje, kur pardavinėjamos kruopos, tai turgaus kampe“, – pasakojo incidento liudininkas Mustapha Jalo.

„Žmonės puolė bėgti iš tos pusės, kilo panika“, – pridūrė jis. „Kiek mačiau, tai mažiausiai dešimt žmonių žuvo ir dar daug sužeistų“, – situaciją nupasakojo M.Jalo.

Tą pačią dieną Čibokos mieste, kuriame „Boko Haram“ gauja 2014 metais pagrobė kelis šimtus mergaičių, moterimis persirengę savižudžiai pražudė 18 žmonių.

Policijos pareigūnų teigimu, teroristai vilkėjo visą kūną dengiančius hidžabus, o sprogmenis buvo užmaskavę kaip tariamus kūdikius. Šią informaciją patvirtino ir Nigerijos armijos pulkininkas Mustapha Ankas, pridurdamas, kad tai jau ne pirmas kartas, kada įtariami teroristai prasmunka į viešas vietas persirengę moterimis.

Beveik neabejojama, kad išpuolius Nigerijoje organizavo ir vykdė „Boko Haram“ grupuotės kovotojai, praėjusiais metais prisiekę ištikimybę „Islamo valstybei“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius