Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taupydamas biudžetą Schwarzeneggeris siūlo kalinius siųsti į Meksikos kalėjimus

Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris, kovodamas su biudžeto deficitu, pasiūlė šios valstijos įkalinimo įstaigose laikomus nusikaltėlius perkelti į Meksikos kalėjimus, pranešama BBC tinklalapyje.
Arnoldas Schwarzeneggeris
Arnoldas Schwarzeneggeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žinoma, jis siūlo perkelti ne visus, bet dokumentų neturinčius ir neteisėtai į šalį atvykusius nusikaltėlius. A.Schwarzeneggeris tai pareiškė per tradicinę spaudos konferenciją.

Kalifornijos kalėjimai yra labiausiai perpildyti ir menkiausiai finansuojami Jungtinėse Valstijose.

Praėjusiais metais, kai viename iš kalėjimų prasidėjo maištas, valdžiai buvo įsakyta parengti planą, kaip per dvejus metus beveik per pusę sumažinti juose kalinčių 150 tūkst. nuteistųjų skaičių.

„Manau, kad galėtume žymiai pagerinti kalėjimų sistemą, jeigu turėtume galimybę, tarkime, 20 tūkst. kalinių, kurie yra nelegalūs migrantai, pervežti į Meksiką“, – sakė A.Schwarzeneggeris.

„Mes padengtume šių kalėjimų statybos išlaidas ir paskui į juos perkeltume dokumentų neturinčius kalinius. Tokiu būdu perpus sumažintume statyboms ir kalėjimams skiriamas išlaidas“, – pridūrė gubernatorius.

Pasak jo, kalėjimus perkėlus į užsienį pavyktų sutaupyti milijardą dolerių, kurie galėtų būti skirti JAV aukštojo mokslo sistemos plėtrai.

A.Schwarzeneggeris taip pat pažymėjo, kad nemažai lėšų padėtų sutaupyti prie kalėjimų valdymo ir išlaikymo prisidėdamas privatus sektorius.

Šio mėnesio pradžioje Kalifornijos gubernatorius paskelbė ypatingą finansinę padėtį valstijoje. Pasak jo, būtina žymiai sumažinti biudžeto, kurio deficitas siekia 20 mlrd. dolerių, išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius