Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas balsuos dėl mažesnės Seimo pirmininko ir premjero pareigybių apsaugos

Seimas antradienį balsuos dėl pataisų, kuriomis būtų sumažintas Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir premjerės Ingridos Šimonytės apsaugos lygis.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Numatytas galutinis balsavimas dėl Vadovybės apsaugos įstatymo pataisų, pagal kurias nuolatinė asmens apsauga liktų tik prezidentui, o Seimo pirmininkas ir premjeras būtų saugomi, kai atlieka pareigas.

Pataisas inicijavo Seimo pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen ir premjerė I.Šimonytė, kurios laikosi pozicijos, kad dabar visą parą vykdoma asmens apsauga yra perteklinė.

Projektu siūloma nustatyti, kad Vadovybės apsaugos tarnyba saugo prezidentą 24 valandas per parą, o kiti vadovybei priskiriami asmenys saugomi užsienio vizitų, oficialių susitikimų metu ir kai vykdo funkcijas, dėl kurių jiems skirta apsauga.

Taip pat numatoma, kad kilus grėsmei šių asmenų saugumui, jie gali būti saugomi ir kitu laiku. Tuo metu visų vadovų gyvenamoji vieta būtų toliau saugoma 24 valandas per parą.

Vadovybės apsaugos tarnyba tokiems pakeitimams nepritaria. Pasak tarnybos, pakeitus premjero ir Seimo pirmininko apsaugos modelį atsirastų grėsmių šių asmenų saugumui, be to, pats projektas yra neaiškus, gali kilti keblumų jį įgyvendinant praktikoje.

Šiuo metu įstatymas numato, kad Vadovybės apsaugos tarnyba saugo vadovybę 24 valandas per parą. Vadovybei priklauso prezidentas, Seimo pirmininkas, ministras pirmininkas ir šias pareigas laikinai einantys asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius