Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seniai nematyta Šiaurės Korėjos lyderio teta vėl pasirodė viešumoje

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno teta pirmą kartą po maždaug šešerių metų pasirodė viešumoje, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, nuslopindama gandus, kad ją jos sūnėnas galėjo nubausti net mirtimi.
Kim Jong Unas su teta Kim Kyong Hui (antra iš dešinės)
Kim Jong Unas su teta Kim Kyong Hui (antra iš dešinės) / „Scanpix“ nuotr.

Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešime sakoma, kad Kim Kyong Hui pavardė buvo įtraukta į Šiaurės Korėjos aukščiausio rango pareigūnų, kurie šeštadienį drauge su Kim Jong Unu viename Pchenjano teatrų stebėjo Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių koncertą, sąrašą.

Pagrindinis Šiaurės Korėjos laikraštis taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje Kim Kyong Hui matoma teatre sėdinti netoli Kim Jong Uno ir jo žmonos Ri Sol Ju.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas

Armijos generolo laipsnį 2010-aisiais įgijusi 73 metų Kim Kyong Hui dešimtmečius kaip vienintelė velionio šalies lyderio Kim Jong Ilo– Kim Jong Uno tėvo – sesuo buvo įtakinga brolio padėjėja ir užėmė aukštas pareigas.

Taip pat manoma, kad ji suvaidino labai svarbų vaidmenį rengiant Kim Jong Uną būti lyderiu po Kim Jong Ilo insulto 2008 metais.

„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Ilo mirties metinių minėjimas
„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Ilo mirties metinių minėjimas

Kim Jong Unas galiausiai paveldėjo valdžią tėvui 2011 metų pabaigoje mirus nuo infarkto.

Tačiau Kim Kyong Hui praktiškai dingo iš viešojo gyvenimo po to, kai Kim Jong Unas įsakė jos vyrui Jang Song Thaekui 2013 metų gruodį įvykdyti mirties bausmę už įvairius nusikaltimus, įskaitant tėvynės išdavystę, nors vienu metu Jang Song Thaekas buvo laikomas antru svarbiausiu žmogumi Šiaurės Korėjoje.

Kelios dienos po Jang Song Thaeko egzekucijos Kim Kyong Hui vardas KCNA pranešime buvo paminėtas tarp kito aukšto rango pareigūno laidotuvių komiteto narių. Tačiau ji nedalyvavo valstybiniame Kim Jong Ilo mirties antrųjų metinių minėjime dar po kelių dienų. Jos vardas daugiau niekada nebuvo minimas Šiaurės Korėjos valstybinėje žiniasklaidoje – iki šio sekmadienio KCNA pranešimo.

Kai kurios Seule įsikūrusios Šiaurės Korėją stebinčios grupės ir užsienio žiniasklaidos priemonės spėliojo, kad Kim Jong Unas taip pat galėjo mirtimi nubausti Kim Kyong Hui arba kad ji galėjo mirti dėl sveikatos problemų. Užsienio ekspertai sakė, kad Kim Kyong Hui seniai turėjo problemų dėl kepenų, širdies ir aukšto kraujospūdžio.

Analitikas Cheong Seong-Changas iš Pietų Korėjos privačios organizacijos „Sejong Institute“ sakė, jog Kim Kyong Hui atsiradimas rodytų, kad Kim Jong Unas bando stiprinti valdančiosios šeimos vienybę siekdamas griežtinti savo poziciją Jungtinių Valstijų atžvilgiu, įstrigus deryboms dėl denuklearizacijos.

Tačiau Cheong Seong-Changas prognozavo, kad Kim Kyong Hui tikriausiai neatgaus politinės įtakos, nes neturi posto įtakingame Politiniame biure, kur dirba nauji veikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius