Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 22 /11:40

Separatistai atidavė numušto lėktuvo juodąsias dėžes, o aukų kūnai pasiekė Charkovą

Separatistai Ukrainoje naktį į antradienį perdavė dvi, kaip įtariama, Rusijos remiamų teroristų numušto Malaizijos lėktuvo „Boeing 777“ juodąsias dėžes, kurias kelias dienas slėpė ir net neigė, kad jas turi. Tuo tarpu traukinys su rastais 282 aukų kūnais iš Donecko išvyko į Charkovą ir pasiekė Kijevo kontroliuojamą teritoriją.
Dviejų „juodųjų dėžių“ perdavimo ceremonija įvyko vadinamosios Donecko liaudies respublikos admnistracijos patalpose
Dviejų juodųjų dėžių perdavimo ceremonija įvyko vadinamosios Donecko liaudies respublikos administracijos patalpose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 11.58 Aukų kūnai bus išskraidinti į Nyderlandus

Traukinys, vežantis dalies iš 298 žmonių, žuvusių per praeitą savaitę įvykusią Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofą rytų Ukrainoje, palaikus, antradienį atvyko į Kijevo vyriausybės kontroliuojamą Charkovo miestą, pranešė vienas naujienų agentūros „Reuters“ liudininkas.

Ukrainos pareigūnai sakė, kad palaikai bus išskraidinti į Nyderlandus.

Papildyta 11.40 Aukų kūnai pasiekė Kijevo kontroliuojamą teritoriją

Traukinys, vežantis dalies iš 298 žmonių, žuvusių per prėjusią savaitę įvykusią Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofą rytų Ukrainoje, jau pasiekė Kijevo vyriausybės kontroliuojamą teritoriją, antradienį pranešė Nyderlandų premjeras.

Premjero Marko Rutte pranešime sakoma, kad traukinys, kuriuo vežami aukų palaikai, 2 val. Grinvičo (5 val. Lietuvos) laiku išvyko iš prorusiškų separatistų kontroliuojamo Donecko ir turėtų atvažiuoti į saugomą teritoriją netoli Charkovo apie 10 val. Grinvičo (13 val. Lietuvos) laiku.

Dėžės – geros būklės

Dviejų juodųjų dėžių perdavimo ceremonija įvyko vadinamosios Donecko liaudies respublikos administracijos patalpose, praneša „Reuters“.

„Štai jos, juodosios dėžės, – pareiškė separatistų lyderis Aleksandras Borodajus žurnalistų pilname kambaryje. Tuo metu vienas ginkluotas teroristas padėjo dėžes ant stalo. 

Paskui separatistų ir Malaizijos ekspertų atstovai pasirašė perdavimo protokolą, tuo pačiu, pasak A.Borodajaus, užbaigę ilgą derybų procesą, rašo newsru.com.

Jos nesmarkiai apgadintos, bet vizualiai išorinio įsikišimo pėdsakų neaptikta, – pareiškė M.Sakri.

Malaizijos atstovas pulkininkas Mohammadas Sakri patvirtino, kad juodosios dėžės yra geros būklės. „Jos nesmarkiai apgadintos, bet vizualiai išorinio įsikišimo pėdsakų neaptikta“, – pareiškė M.Sakri.

Anksčiau buvo baiminamasi, kad lėktuvo numušimu kaltinami teroristai su Rusijos specialiųjų tarnybos pagalba gali bandyti suklastoti juodųjų dėžių įrašus arba juos sugadinti.

Malaizijos atstovai nori artimiausiu metu juodąsias dėžes išsivežti į savo šalį, teigiama laikraštyje „The New Straits Times“. Tiesa, Malaizijos laikraštis rašo, kad kol kas sunku pasakyti, kaip tai bus padaryta.

A.Borodajus, atidavęs juodąsias dėžes, pridūrė, kad traukinys su 282 katastrofos aukų palaikais atvyko į Donecką ir šiuo metu važiuoja į Kijevo kontroliuojamą Charkovą, kur jau pasirengta jį priimti. Pasak jo, Donecke esantys Malaizijos ir Nyderlandų ekspertai taip pat išvyksta į Charkovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius