Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Separatistinėje Abchazijoje protestuotojai šturmuoja valdžios įstaigas

Abchazijos, separatistinio Sakartvelo regiono, prezidentas ketvirtadienį paragino atkurti ramybę, opozicijos lyderio šalininkams įsiveržus į šios Maskvos remiamos teritorijos administracijos pastatą.
Separatistinėje Abchazijoje protestuotojai šturmuoja valdžios įstaigas
Separatistinėje Abchazijoje protestuotojai šturmuoja valdžios įstaigas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Abchazija Protestas

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad opozicijos protestuotojai šturmavo prezidento Raulio Chadžimbos administracijos biurą Suchumyje.

Abchazija ir kitas regionas – Pietų Osetija – paskelbė nepriklausomybę po 2008 metais kilusio Sakartvelo ir Rusijos karo, bet ją pripažįsta tik Maskva ir kelios kitos valstybės.

„Raginu jus išlaikyti ramybę, nepasiduoti provokacijoms“, – R.Chadžimba buvo cituojamas pranešime, paskelbtame jo oficialiajame tinklalapyje po separatistų saugumo tarybos posėdžio.

Prezidentas perspėjo galįs dėl šių neramumų paskelbti nepaprastąją padėtį.

„Teisėsaugos agentūros paskelbė padidintą parengtį. Jeigu prireiks, imsiuosi priemonių, kad šalyje būtų paskelbta nepaprastoji padėtis“, – pridūrė jis.

R.Chadžimbos administracijos pranešime, gautame Rusijos naujienų agentūros „Interfax“, sakoma, kad Abchazijoje „mėginama įvykdyti perversmą“.

Demonstrantai, remiantys opozicijos lyderį Alchasą Kviciniją, reikalauja naujų rinkimų.

A.Kvicinija pateikė regiono Aukščiausiajam Teismui skundą dėl rugsėjį vykusių prezidento rinkimų rezultatų. Tąsyk jis nedideliu balsų skirtumu pralaimėjo R.Chadžimbai.

Abchazijos vieningoji opozicijos partija, parėmusi A.Kvicinijos kandidatūrą, ketvirtadienį ryte paragino savo šalininkus išeiti į Suchumio gatves.

Rusijos ambasada Suchumyje per „Facebook“ pranešė, kad opozicijos šalininkai šturmavo prezidentūrą ir rekomendavo Rusijos piliečiams vengti protestų vietos, nors pridūrė, kad padėtis mieste yra stabili.

Sakartvelas ir jo sąjungininkai Vakaruose smerkia Rusijos tęsiamą separatistinių teritorijų okupaciją ir reikalauja, kad Kremlius atšauktų Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės pripažinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius