Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbija įsiuto ant Rusijos: pyktį sukėlė pašaipos iš prezidento viešnagės pas D.Trumpą

Serbija ir Rusija – artimos sąjungininkės, bet jų santykiuose tvyro tokia įtampa, kad konfliktą gali įžiebti vienintelė žinutė feisbuke. Taip šįkart ir atsitiko, o Belgradui užkliuvo Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės spaudai Marijos Zacharovos elgesys, rašo „The Moscow Times“.
Aleksandras Vučičius
Aleksandras Vučičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai M.Zacharova pasišaipė iš Serbijos prezidento Aleksandro Vučičiaus, Belgradas apkaltino Maskvą „primityvizmu ir vulgarumu“.

O nusidėjo serbams M.Zacharova tuo, kad šeštadienį „Facebook“ paskelbė A.Vučičiaus, JAV Baltuosiuose rūmuose sėdinčio prieš Amerikos prezidentą Donaldą Trumpą, nuotrauką, kurią palygino su kadru iš garsiosios filmo „Esminis instinktas“ scenos, kai Sharon Stone perkelia sukryžiuotas kojas.

Rusijos URM atstovei tikriausiai užkliuvo tai, kaip prieš D.Trumpą sėdėjo A.Vučičius, Vašingtone apsilankęs, kad pasirašytų sutartį, normalizuojančią ekonominius santykius su nuo Kosovu – buvusia Serbijos provincija.

„Jei esate pakviečiamas į Baltuosius rūmus, bet jūsų kėdė pastatyta tarsi per apklausą, turėtumėte sėdėti taip, kaip antrojoje nuotraukoje. Kad ir kas būtumėte. Patikėkite manimi“, – po abiem vaizdais prirašė M.Zacharova.

A.Vučičius netylėjo. Serbijos televizijai jis pareiškė: „Jos parodytas primityvizmas ir vulgarumas daug ką pasako ne tik apie ją, bet ir apie tuos, kurie ją įdarbino.“

Serbijos gynybos ministras Aleksandras Vulinas sukritikavo M.Zacharovą dėl „pigių triukų“, o valdančiosios Progreso partijos atstovas Marko Djuričius pareiškė: „Neleisiu jums pulti išdidžios Serbijos. Gėda!“

Lyg tyčia trečiadienį paskelbta, kad Serbija nedalyvaus bendrose karinėse pratybose su Rusija ir Baltarusijoje, kurios prasideda jau ketvirtadienį Breste.

TASS nuotr./Marija Zacharova
TASS nuotr./Marija Zacharova

Tiesa, gynybos ministras A.Vulinas pabrėžė, kad Serbija stabdo dalyvavimą visose karinėse pratybose su partneriais artimiausiems šešiems mėnesiams, ir pridūrė, esą taip elgiamasi dėl „didžiulio ir isterija pagrįsto ES spaudimo“.

O M.Zacharova netrukus paskelbė, kad ji buvo ne taip suprasta – esą ji kritikavo ne Serbijos prezidentą, o „JAV protokolo triukus“.

Su A.Vučičiumi dar pasikalbėjo Rusijos diplomatijos vadovas Sergejus Lavrovas, kuris, anot pranešimo, pasidžiaugė „nuoširdžiai artimais“ dvišaliais santykiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius