-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbija šokiruota Vengrijos planų pastatyti pasienyje užtvarą nuo nelegalų

Serbijos premjeras Aleksandras Vučičius pareiškė buvęs „nustebintas ir šokiruotas“ Vengrijos vyriausybės planų uždaryti sieną su Serbija ir bendrame pasienyje pastatyti keturių metrų aukščio užtvarą, kad būtų sustabdyti į šalį plūstantys migrantai.
Migrantai
Migrantai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esu nustebintas ir šokiruotas. Aptarsime šį sprendimą su kolegomis Vengrijoje“, – sakė premjeras valstybinei televizijai RTS per vizitą Osle.

„Sienų statymas nėra sprendimas. Serbija negali būti atsakinga už situaciją, kurią sukūrė migrantai. Mes esame tik tranzitinė šalis. Ar Serbija yra atsakinga už krizę Sirijoje?“ – sakė A.Vučičius.

Premjeras klausė, ar Serbija „reaguodama taip pat turėtų pastatyti užtvaras (savo pasienyje) su Makedonija ir Bulgarija“, kurias sausuma keliaujantys migrantai kerta prieš patekdami į šią Balkanų valstybę.

„Serbija nestatys užtvarų, neizoliuos savęs, nesuprantu tokio (Vengrijos) sprendimo ir ketinu aptarti šį klausimą su partneriais Europos Sąjungoje“, – sakė A.Vučičius.

Premjeras pridūrė, kad Serbiją migrantai pasiekia keliaudami per tokias ES šalis kaip Bulgarija ir Graikija.

„Teikiame jiems pagalbą ir aprūpiname maistu, bet šie žmonės nenori likti Serbijoje, jie tik keliauja per ją“, – pabrėžė A.Vučičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius