Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbijoje į prezidentūrą įsiveržęs vyras nuginkluotas (atnaujinta 18.50 val.)

Dviem rankinėmis granatomis ginkluotas vyras įsiveržė į Serbijos prezidento Boriso Tadičiaus rezidenciją, praneša Serbijos žiniasklaida.
Serbijos policija
Serbijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Radijo stotis B92 pranešė, kad vyras į prezidentūrą pakliuvo pro svečiams skirtą įėjimą. Pranešama, kad tuo metu Serbijos prezidento kanceliarijoje nebuvo.

AFP agentūra, remdamasi savo šaltiniais Belgrade, skelbia, kad vieną granatą vyriškis paliko prie įėjimo, kitą turi su savimi.

Tuo tarpu naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad vyriškis turi psichikos sutrikimų. Išpuoliui jis neva ryžosi paskatintas nesėkmingo teismo proceso. Ketvirtadienį ryte grasinimą užpulti prezidentūrą jis išsiuntė 11 tūkstančių elektroninių adresų, tarp jų ir policijos.

Šiuo metu rajonas aplink prezidentūrą apsuptas policijos, su užpuoliku deramasi. 

Papildyta 16.02 val. Kaip praneša naujienų agentūra AFP, vyras pareiškė, jog susprogdins granatą, jeigu iki 16 valandos vietos laiku nebus įvykdyti jo reikalavimai. Vyras yra vienos firmos savininkas ir reikalauja peržiūrėti teismo sprendimą byloje, kurioje figūruoja jo įmonė ir aviakompanija „Jat Airways.“  Vyras teigia, kad 1992 metais aviakompanija pažeidė susitarimą ir neišmokėjo jam 1 milijono 335 tūkstančių dolerių. 2004 metais protestuodamas prieš jam nepalankų teismo sprendimą vyras jau buvo surengęs 80 dienų bado akciją.

Papildyta 17 val. Pranešama, kad ginkluotas vyras Draganas Maričius - nuosavos įmonės savininkas. Jis reikalauja peržiūrėti savo bylą. kurioje minima Maričiaus įmonė ir aviakompanija „Jat Airways“. Vyras dar 2004 metais surengė bado akciją protestuodamas prieš aviakompanijos netesybas. Ji neva skolinga daugiau nei 1,3 mln. dolerių. Pasak Maričiaus, aviakompanijos sukčiavimas jo įmonę atvedė prie bankroto.

Papildyta 18.50 val. Pranešama, kad policijos pajėgoms pavyko niginkluoti užpuoliką, tačiau derybos su juo kol kas tęsiasi.

Papildyta 18.05 val. Su Maričium kalbasi policijos pareigūnai ir psichologai. Jie teigia, kad serbas gali būti nestabilios psichikos. Vyriškis su granata rankoje (ištrauktu žiedu) įkalbinėjamas pasiduoti jau bene pusdienį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius