Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbijoje kilo skandalas dėl vaizdo įrašo, kuriame matoma, kaip klinikoje mušamas narkomanas

Serbijoje pradėtas tirti įtariamo smurto prieš vieną narkologinės klinikos pacientą atvejis, kai žiniasklaida paviešino vaizdo įrašą, kuriama esą matoma, kaip tą asmenį mušė klinikoje dirbantys Ortodoksų Bažnyčios dvasininkai, pranešama BBC tinklalapyje.
Šio „malonumo“ už grotų negaunantis vilnietis patiria sunkias abstinencijos kančias.
Serbijoje kilo skandalas dėl vaizdo įrašo, kuriame matoma, kaip klinikoje mušamas narkomanas. / Egidijaus Jankausko/„Scanpix“ nuotr.

Serbijos žurnalas „Vreme“ savo tinklalapyje paviešino vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip vieną jaunuolį, kaip įtariama, gydomą Črna Rekos narkomanų reabilitacijos centre, kastuvu muša du sportinius drabužius vilkintys asmenys.

Įraše taip pat matoma, kaip vyrui kumščiais ir kojomis smūgiuojama į veidą ir galvą. Veiksmas vyksta patalpoje, ant kurios sienų kabo kelios ikonos.

Serbijos Ortodoksų Bažnyčios atstovai šio skandalingo vaizdo įrašo niekaip nekomentavo.

Serbijos vyriausybės sudarytos žmogaus teisių komisijos atstovas Sasa Jankovičius pareiškė, kad fizinė prievarta nepadeda gydyti nuo alkoholio arba narkotikų priklausomų asmenų.

Kalbėdamas apie šį sumušimo atvejį S.Jankovičius sakė, jog tai „ne gydymas, o nusikaltimas“ taip pat patvirtino ketinantis šiai gydymo įstaigai iškelti bylą dėl kankinimo.

Tačiau reabilitacijos centro vadovas protojerėjus Branislavas Peranovičius interviu televizijai B92 pareiškė, kad pacientai turi būti tramdomi „tvirta ranka“.

„Be kuris, kieno šeimoje buvo narkomanas, žino, ką turiu omenyje“, – sakė dvasininkas.

Klinikoje dirbantys dvasininkai sakė, kad mušimas yra neatsiejamas nuo gydymo proceso, o smurtas naudojamas žinant ir sutinkant nuo priklausomybės narkotikams kenčiančių asmenų šeimoms.

Vienas buvęs šios gydyklos pacientas pasakojo „Vreme“ žurnalistams, jog reabilitacijos centre pacientai buvo priverčiami sustoti aplink kurį nors iš savo likimo draugų, kai šį mušdavo dvasininkai arba kiti darbuotojai.

Pasak jo, pacientai būdavo mušami lazdomis, kastuvais, diržais ir „viskuo, kas po ranka pakliūdavo".

Liudininkas minėjo, kad smurtaujant prieš pacientus ypač aktyvus buvo protojerėjus Branislavas Peranovičius, kuris „žino, kaip mušti“.

„Kai jis daužo rankomis ir kojomis, tiesiog jo sutana plaikstosi. Jis yra kovos menų specialistas“, – pasakojo buvęs pacientas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius