-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbijos homoseksualistų aktyvistai savo paradą surengė uždaroje patalpoje

Serbijos policijai dėl kraštutinių dešiniųjų grasinimų uždraudus šalyje rengti homoseksualistų paradą, jų teisių gynimo aktyvistai šeštadienį surengė trumpą protestą lauke ir susirinkimą uždaroje patalpoje.
Pastatą, kuriame susirinko Serbijos homoseksualistai, saugojo policija.
Pastatą, kuriame susirinko Serbijos homoseksualistai, saugojo policija. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Budint daugybei policininkų, maždaug du tuzinai aktyvistų su vėliavomis trumpam pasirodė prie vieno biurų pastato Belgrado centre ir atsisėdo ant šaligatvio „mažam, tyliam, nesmurtiniam ir nejudančiam protestui“.

Policija gėjų paradą draudžia pastaruosius dvejus metus ir nurodo, kad baiminasi 2010 metų smurto, kai per visą dieną trukusias muštynes su ekstremistais buvo sužeista daugiau kaip 100 žmonių, pasikartojimo. Nepaisydami to, aktyvistai paskelbė, kad dabar planuoja surengti paradą 2013 metų rugsėjį, ir išreiškė viltį, kad policija turės pakankamai laiko pasirengti.

Gėjų ir kitų žmogaus teisių apsaugos gerinimas yra labai svarbus Serbijai, kurios naujoji, nacionalistų vadovaujama vyriausybė pažadėjo toliau siekti šalies įstojimo į Europos Sąjungą. ES plėtros komisaras Štefanas Fuele paragino valdžią užtikrinti, kad ateityje būtų galima rengti tokius renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius