-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbijos prezidento rinkimuose dalyvavo mažiau nei pusė rinkėjų

Sekmadienį vykusiuose Serbijos prezidento rinkimuose, 18 val. vietos laiku duomenimis, dalyvavo 46,23 proc. rinkėjų iš daugiau kaip 6,7 mln. balso teisę turinčių šalies gyventojų, skelbia agentūra TASS, remdamasi Serbijos rinkimų komisijos duomenimis.
Rinkimai Serbijoje
Rinkimai Serbijoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Serbijoje prezidento rinkimams balsavimo barjeras nenustatytas – rinkimai bet kuriuos atveju bus laikomi įvykusiais, tačiau, kaip teigia vietos analitikai, nedidelis balsavimo aktyvumas yra palankus pagrindiniam rinkimų favoritui – dabartiniam premjerui Aleksandrui Vučičiui. Aktyvesnio rinkėjų aktyvumo atveju sėkmės gali tikėtis provakarietiškų pažiūrų kandidatai – Saša Jankovičius ir Vukas Jeremičius.

Labiau reprezentacinio vaidmens Serbijos prezidento kadencija – penkeri metai, o šį postą tas pats asmuo gali užimti ne daugiau kaip dvi kadencijas. Prezidentas atstovauja šaliai tarptautinėje arenoje, teikia parlamentui premjero kandidatūrą, pasirašo ar vetuoja įstatymus, skiria ir atšaukia ambasadorius, yra vyriausiasis šalies karinių pajėgų vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius