Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbų žurnalistai protestavo prieš vyriausybės spaudimą žiniasklaidai

Kelios dešimtys Serbijos žurnalistų ketvirtadienį surengė protestą prieš, jų teigimu, žiniasklaidos laisvių varžymą šioje Balkanų šalyje, vadovaujamoje populisto prezidento Aleksandro Vučičiaus.
Serbų žurnalistai protestavo prieš vyriausybės spaudimą
Serbų žurnalistai protestavo prieš vyriausybės spaudimą / „Scanpix“ nuotr.

Nepriklausomų žurnalistų asociacijos nariai teigė, kad per pastaruosius metus buvo užfiksuota daugiau nei 100 spaudimo ir atakų prieš žiniasklaidą atvejų.

Protestas taip buvo surengtas praėjus metams po to, kai Belgrado apylinkėse buvo padegtas vieno žurnalisto namas. Numanomą vietos valdžios korupciją tyrinėjusiam Milanui Jovanovičiui pavyko laiku išbėgti iš pastato, kuris galiausiai sudegė iki pamatų.

Šiuo metu teisiami įtariami padegėjai. Vienas aukšto rango Serbijos valdančiosios progresyviosios partijos pareigūnas buvo apkaltintas užsakęs padegimą. Pats jis mestus kaltinimus neigia.

Serbijos nevyriausybinė žiniasklaida ne kartą skundėsi dėl spaudimo, kaltindama valdžią kurstant netoleranciją žurnalistų atžvilgiu.

A.Vučičius, pažadėjęs sudaryti Serbijai sąlygas įstoti į Europos Sąjungą, neigia, kad jo vyriausybė varžo spaudos laisves ir įvedė šalyje autokratiją.

Belgrado centre ketvirtadienį susirinkę protestuotojai laikė plakatus su M.Jovanovičiaus sudegusio namo nuotraukomis. Viename iš plakatų buvo parašyta: „Sudegintas. Ko dar laukiame?“

Žurnalistų asociacijai vadovaujantis Željko Bodrožičas pareiškė, kad vyriausybė „kuria priešišką aplinką“.

„Nesant laisvos žiniasklaidos nebūna laisvų piliečių“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius