Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergejus Lavrovas atsisakė atsiprašyti už Malaizijos „Boeing“ žūtį

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas atsisakė atsiprašyti už Ukrainos rytuose 2014 metais numuštą „Malaysia Airlines“ keleivinį avialainerį „Boeing“. Tai jis pareiškė per pokalbį BBC eteryje su žurnalistu Stevenu Sackuru.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas / „Scanpix“/AP nuotr.

S.Sackuras paklausė, ar dabar, kai buvo paviešintos tarptautinės tyrėjų grupės išvados, S.Lavrovas neketina atsiprašyti. Į tai Rusijos diplomatijos vadovas atsakė klausimu: „Atsiprašyti už ką?“. Ministras pridūrė, kad Maskva iš pradžių nori sulaukti galutinių tyrimo rezultatų, nes ekspertai kol kas negali įvardinti įtariamųjų pavardžių.

Tarptautinė tyrėjų komanda šį trečiadienį paskelbė galutinę išvadą dėl Rytų Ukrainoje 2014 metų liepos mėnesį numušto Malaizijos lėktuvo MH17. Patvirtinta, kad 298 žmonių gyvybes nusinešusią katastrofą sukėlė iš „Buk“ raketinės sistemos ir separatistų kontroliuojamos teritorijos paleista rusiška raketa.

Sistema „Buk“ tyrėjų teigimu, iš pradžių buvo atgabenta į separatistų kontroliuojamą teritoriją Rytų Ukrainoje iš Rusijos, o po keleivinio lėktuvo katastrofos išvežta atgal.

Keleivinis lėktuvas „Boeing 777“, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, Donecko srityje buvo numuštas 2014 metų liepos 17-ąją. Žuvo visi juo skridę žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius