-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 07 05 /13:45

Per šaudynes Pietų Karolinos klube žuvo du žmonės, dar aštuoni sužeisti

Pietų Karolinoje viename naktiniame klube įvykus šaudynėms žuvo du žmonės, dar aštuoni buvo sužeisti, sekmadienį pranešė šerifo biuras.
Policija įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Du Grinvilio apygardos šerifo pavaduotojai prieš 2 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku pastebėjo „neramumus“ klube „Lavish Lounge“ ir didelę minią žmonių, bėgančių iš jo, per spaudos konferenciją sakė šerifas Hobartas Lewisas.

Kaip anksčiau paskelbtame pranešime nurodė leitenantas Jimmy Boltas, pastate aidėjo šūviai, o šerifas patvirtino, kad šaudyta buvo tik viduje.

Iš pradžių abu pareigūnai pranešė apie 12 nukentėjusiųjų, iš kurių keturių būklė buvo kritinė, bet kiek vėliau J.Boltas televizijai WYFF-TV sakė, kad duomenys apie aukas buvo atnaujinti.

Dėl šaudynių kol kas niekas nebuvo sulaikytas. Šerifo biuras „turi šiek tiek informacijos apie įtariamąjį“, sakė H.Lewisas. Jis nurodė, kad nėra žinoma, ar šaudė daugiau nei vienas asmuo.

„Neturime asmens, kurį galėtume įvardinti“, – teigė šerifas ir pridūrė, kad pareigūnai dar nežino, dėl ko kilo šaudynės.

Nukentėjusiųjų tapatybės kol kas neskelbiamos.

H.Lewisas sakė, kad „labai didelė minia“ dalyvavo tame klube vykusiame koncerte. „Lavish Lounge“ feisbuko puslapyje skelbiama, kad liepos 4-ąją ten vyko trapo atlikėjo Foogiano pasirodymas.

Minimas klubas yra apie 8 km į pietvakarius nutolęs nuo Grinvilio centro.

Pietų Karolinos gubernatorius Henry McMasteris praėjusią savaitę pareiškė, kad valstijoje vis dar galioja draudimas rinktis didelėms minioms dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemijos.

H.Lewisas per spaudos konferenciją sakė nežinąs, ar klubas, kuriame įvyko incidentas, turėjo leidimą rengti koncertą, bet pabrėžė, kad lankytojai aiškiai nesilaikė 2 m atstumo vieni nuo kitų.

„Tai tikrai ne pati geriausia situacija šio viruso plitimui sustabdyti“, – teigė šerifas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius