-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Seulas: Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas apsikeitė laiškais

Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė perdavusi Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo laišką, o šis savo ruožtu perdavė Seulo pareigūnams savo laišką, kuris turės būti persiųstas Baltiesiems rūmams.
D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo emocingos akimirkos
D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo emocingos akimirkos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino atstovas Kim Eui-kyeomas sakė, kad Seulo gautas Kim Jong Uno laiškas bus perduotas Jungtinėms Valstijoms. Nė vieno laiško, kuriais buvo apsikeista per šią savaitę įvykusį Pietų Korėjos pareigūnų vizitą Pchenjane, turinys neatskleidžiamas.

Prezidento atstovas nurodė, kad Pietų Korėjos vyriausiasis pasiuntinys Chung Eui-yongas ketvirtadienį vakare pasikalbės su JAV nacionalinio saugumo patarėju Johnu Boltonu ir informuos jį apie susitikimo su Kim Jong Unu rezultatus.

Pasak jo, D.Trumpas anksčiau kalbėdamasis telefonu prašė Moon Jae-ino tapti „vyriausiuoju derybininku“ ir tarpininkauti Vašingtono ir Pchenjano dialogui.

Anksčiau ketvirtadienį Seulas paskelbė, kad Kim Jong Unas vėliau šį mėnesį susitiks Pchenjane su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu ir aptars branduolinio nusiginklavimo klausimus.

Per susitikimą rugsėjo 18–20 dienomis abu lyderiai aptars „praktines priemones denuklearizuoti“ neramiam pusiasaliui, žurnalistams sakė Chung Eui-yongas.

Pasak pasiuntinio, Šiaurės Korėjos lyderis sakė norįs denuklearizacijos klausimu bendradarbiauti ir su Seulu, ir su Vašingtonu.

Per susitikimą Kim Jong Unas „išreiškė tvirtą ryžtą siekti Korėjos pusiasalio visiškos denuklearizacijos, taip pat ketinimą glaudžiai dirbti su JAV... kad šis tikslas būtų pasiektas“, sakė Chung Eui-yongas.

Šiuo metu JAV pastangos įtikinti Šiaurės Korėją likviduoti savo branduolinį arsenalą jau kelias savaites yra įstrigusios.

Per birželį Singapūre įvykusį istorinį viršūnių susitikimą D. Trumpas ir Kim Jong Unas pažadėjo siekti „Korėjos pusiasalio visiškos denuklearizacijos“, bet jų susitarimui stigo konkrečių detalių, kokias priemones apima šis terminas ir kaip bus siekiama šio tikslo.

Nusivylęs pažangos stygiumi D.Trumpas praeitą mėnesį atšaukė savo valstybės sekretoriaus Mike Pompeo kelionę į Pchenjaną – esą dėl Šiaurės Korėjos atsiųsto karingo tono laiško.

VIDEO: Istorinis susitikimas: Šiaurės Korėjos vadovas susitiko su JAV prezidentu

Tačiau nepaisant sunkumų Kim Jong Uno „pasitikėjimas Trumpu lieka nepakitęs“, sakė Chung Eui-yongas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius