Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seulas: JAV ir Šiaurės Korėjos branduolinės derybos gali būti atnaujintos per 2–3 savaites

Pietų Korėjos žvalgybos agentūra antradienį per neoficialų pasitarimą informavo įstatymų leidėjus, kad Jungtinių Valstijų ir Šiaurės Korėjos derybos dėl denuklearzacijos gali būti atnaujintos po dviejų ar trijų savaičių, pranešė vienas posėdyje dalyvavęs parlamentaras.
Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas
Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nacionalinė žvalgybos tarnyba (NIS) pateikė įstatymų leidėjams savo vertinimą dėl į aklavietę patekusios branduolinės diplomatijos praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad kitas jos susitikimas su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu „gali įvykti greitai“.

Posėdyje dalyvavęs parlamentaras Kim Min-ki sakė, kad NIS mano, jog „esama didžiulės tikimybės, kad po dviejų ar trijų savaičių bus atnaujintos JAV ir Šiaurės Korėjos darbinio lygio derybos“.

Anot įstatymų leidėjo, NIS taip pat sakė parlamentarams, kad kitas D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas gali būti surengtas šiais metais, jeigu abi šalys po šių darbinių derybų paskelbs apie jose pasiektą pažangą.

NIS šios informacijos kol kas nekomentavo. Tarnyba paprastai nekomentuoja, kas svarstoma uždaruose posėdžiuose, per kuriuos ji pateikia informaciją įstatymų leidėjams.

JAV vadovaujamos diplomatinės pastangos išspręsti Šiaurės Korėjos branduolinę krizę yra įstrigusios nuo vasario, kai žlugo Vietname surengtas antrasis D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas. Jis buvo nutrauktas lyderiams nesutarus, ko pinigų stokojanti Šiaurės Korėja galėtų atsisakyti mainais į sankcijų sušvelninimą.

Birželio pabaigoje JAV ir Šiaurės Korėjos lyderiai surengė trumpą susitikimą Korėjos pusiasalį dalijančioje Demilitarizuotojoje zonoje ir sutarė atnaujinti darbinio lygio derybas denuklearizacijos klausimu.

Antradienį D.Trumpas pareiškė, kad „greitai gali įvykti“ dar vienas jo susitikimas su Kim Jong Unu, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius