Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seulas: mirė Kim Jong Uno netikra močiutė

Mirė Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il Sungo antroji žmona – dabartinio lyderio Kim Jong Uno netikra močiutė, trečiadienį pranešė Pietų Korėjos vyriausybė.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Manoma, kad 1924-aisiais gimusi Kim Song Ae prieš kelis dešimtmečius pralaimėjo kovą dėl valdžios: moteriškei buvo skirtas namų areštas, jai nepavykus įtikinti įtakingų veikėjų paskirti savo sūnų Kim Pyong Ilą – dabartinį Šiaurės Korėjos ambasadorių Čekijoje – įkūrėjo įpėdiniu.

„Atnaujinsime mūsų „Kas yra kas Šiaurės Korėjoje“ skiltį atsižvelgdami į jos mirtį“, – pažymėjo vienas pietų korėjiečių Susivienijimo ministerijos atstovas, nepatikslindamas, kada ji iškeliavo anapilin, ar kitų aplinkybių.

Pranešama, kad Kim Song Ae susituokė su Šiaurės Korėjos įkūrėju ir lyderiu Kim Il Sungu 1953-aisiais – ketveri metai po jo pirmosios žmonos Kim Jong Suk mirties.

Pastaroji yra Kim Il Sungo įpėdinio Kim Jong Ilo motina ir dabartinio lyderio močiutė.

Kim Song Ae stovėjo šalia savo vyro, pasitikusio buvusį JAV prezidentą Jimmy Carterį, kai šis 1994-aisiais lankėsi Pchenjane, kilus pirmajai krizei dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ambicijų.

Tai nėra pirmas kartas, kai pranešama apie jos mirtį.

2014-aisiais organizacija „Šiaurės Korėjos intelektualų solidarumas“, vienijanti iš Šiaurės į Pietų Korėją pabėgusius žmones, paskelbė, kad Kim Song Ae mirė Kangjėje, kur ji gyveno atskirta nuo išorinio pasaulio.

Šiaurės Korėja yra itin uždara šalis, ir paskutinį kartą valstybinė žiniasklaida užsiminė apie Kim Il Sungo antrąją žmoną 1995-aisiais, kai ji dalyvavo buvusio gynybos ministro O Jin U laidotuvėse.

Kim Song Ae turėjo dar vieną sūnų ir dukterį. Jos antrasis sūnus Kim Yong Ilas būdamas 45-erių 2000-aisiais mirė Vokietijoje, o dukra šiuo metu gyvena Austrijoje su savo vyru, skelbia Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius