Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 14 /09:04

Seulas: Š. Korėja paleido nenustatytą balistinę raketą

Šiaurės Korėja sekmadienį paleido balistinę raketą, pranešė Pietų Korėjos kariuomenė.
???N??M?? / AP
???N??M?? / AP

Apie tai pranešta praėjus kelioms dienoms po to, kai Pchenjanas surengė kovinio šaudymo pratybas netoli jūrų sienos su Pietų Korėja.

„Šiaurės Korėja paleido neidentifikuotą balistinę raketą į Rytų jūrą“, – sakoma Pietų Korėjos Jungtinio štabų vadų komiteto pareiškime, turint omenyje vandens telkinį, dar vadinamą Japonijos jūra.

Jungtinis štabų vadų komitetas pranešė, kad užfiksavo paleidimą, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba, remdamasi šalies gynybos ministerijos informacija, pranešė, kad iš Šiaurės Korėjos paleistas „objektas, galimai balistinė raketa“, ir perspėjo laivus būti atsargiems.

Pastarąjį kartą Šiaurės Korėja išbandė kietojo kuro tarpžemyninę balistinę raketą „Hwasong-18“, kurią gruodžio 18 dieną paleido į Rytų jūrą.

Naujausias įtariamas bandymas atliktas praėjus kelioms dienoms po to, kai Šiaurės Korėja surengė keletą retų kovinio šaudymo pratybų netoli jūros sienos su Pietų Korėja. Po jų buvo surengtos atsakomosios pratybos ir duoti nurodymai evakuotis iš kai kurių Pietų Korėjos pasienio salų.

Šią savaitę Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) taip pat pavadino Seulą savo „pagrindiniu priešu“.

„Pagaliau atėjo istorinis metas, kai Korėjos Liaudies Demokratinei Respublikai priešiškiausia valstybe turėtume laikyti Korėjos Respublika (Pietų Korėja) vadinamą darinį“, – trečiadienį lyderį citavo oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Analitikai sakė, kad šis pokytis yra reikšmingas, reiškiantis Pchenjano požiūrio į Seulą pasikeitimą į „ultrapriešišką režimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius