-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seule surengtos mero laidotuvės, paskelbta detalių apie jam mestus įtarimus

Seulo mero laidotuvių dalyviai pirmadienį verkė ir žemai lenkėsi velionio karstui, o viena advokatė spaudos konferencijoje paviešino detalių apie mirusiam politikui pareikštus įtarimus dėl lytinio priekabiavimo.
 Park Won-soono laidotuvės
Park Won-soono laidotuvės / „Scanpix“ nuotr.

Įtarimai suskaldė visuomenę ir išprovokavo nesutarimus, kaip derėtų prisiminti Park Won-sooną, kuris penktadienį buvo rastas negyvas miškingoje vietovėje Seulo šiaurėje.

Liberalių pažiūrų Park Won-soonas, kuris karjerą darė kaip reformas ir moterų teises remiantis politikas, buvo laikomas potencialiu kandidatu 2022 metų prezidento rinkimuose.

Policija nurodo nusikaltimo požymių nenustačiusi, bet atsisakė atskleisti tikslią mero mirties priežastį. Seulo pareigūnai yra sakę, kad Park Won-soonas paliko laišką, kuriame rašė, kad „atsiprašo visų“, ir paprašė jo palaikus kremuoti.

Pirmadienį advokatė Kim Jae-ryon žurnalistams sakė, kad konsultavo vieną buvusią Park Won-soono sekretorę prieš tai, kai policijai buvo pateiktas skundas dėl lytinio priekabiavimo. Šiai moteriai atstovaujanti Kim Jae-ryon nurodė, kad skundas buvo pateiktas liepos 8-ąją, dieną prieš tai, kai Park Won-soono duktė paskambino policijai ir pranešė apie tėvo dingimą, o policija pradėjo didžiulio masto paiešką.

Pasak Kim Jae-ryon, buvusi sekretorė tvirtina, kad Park Won-soonas siuntinėjo jai žinutes ir nuotraukas, kuriose buvo „lytinio priekabiavimo“ turinio, ir kad ji parodė jas kai kuriems iš savo draugų ir kolegų, taip pat – vienam žurnalistui. Moteris teigia, kad meras privertė ją patirti nepageidaujamų „fizinių kontaktų“, sakė advokatė.

Kim Jae-ryon spaudos konferencija yra pirmoji nuo to laiko, kai policija pradėjo ieškoti mero, o vietos žiniasklaida paskelbė apie įtarimus jam.

Policija ir Seulo miesto vyriausybė kol kas oficialiai neatsakė į advokatės pareiškimus ir nepatvirtino skundo detalių. Anksčiau policija patvirtino, kad buvo pateiktas skundas dėl Park Won-soono, bet jokių detalių nepaskelbė.

Kim Jae-ryon biuras taip pat neatsiliepė į naujienų agentūros AP bandymus susisiekti.

Spaudos konferencijoje ši aktyvistė perskaitė buvusios mero sekretorės laišką.

„Buvau kvaila. Labai gailiuosi. Taip, man reikėjo klykti, kai tai pirmą kartą nutiko, šaukti ir apie tai pranešti“, – sakoma jame. Moteris taip pat sako, kad Park Won-soono mirtis „labai liūdna“ ir sunkiai įtikima.

Anksčiau pirmadienį sostinės vyriausybė surengė Park Won-soono laidotuves, kuriose dalyvavo maždaug 100 žmonių – palyginti mažai turint galvoje, kad velionis buvo garsus žmogus. Pareigūnai sakė, kad dalyvių skaičius buvo apribotas dėl susirūpinimo koronavirusu, bet kai kurie stebėtojai sako, kad tikėtina tikroji priežastis yra nepritarimas didelėms laidotuvėms po atviru dangumi.

Mero duktė Park Da-in per laidotuves sakė, jog atsiprašo miesto pareigūnų ir jaučiasi jiems dėkinga. Pasak jos, šiuos žmones turbūt labiausiai turėjo sukrėsti jos tėvo mirtis. „Jų dėka mūsų šeima pamažu įveikia šį sunkų metą“, – sakė ji.

Tiesioginė transliacija internete sulaukė ir užuojautos žinučių, ir įžeidimų.

Užuojauta buvo reiškiama tokiomis žinutėmis kaip „Prašom ilsėtis ramybėje“, „Man plyšta širdis“ ir „Jūs – geriausias meras“. Tačiau buvo ir prieš velionį nukreiptų žinučių: „Gėda“, „Veidmainis“, „Ką darote su mokesčių mokėtojų pinigais?“.

Laidotuvės pasibaigė velionio šeimos nariams ir kitiems žemai nusilenkus ir padėjus baltų gėlių priešais gėlėmis išpuoštą karstą, ant kurio stovėjo velionio nuotrauka rėmeliuose. Kai karstas buvo išneštas iš pastato vėliau pirmadienį numatytiems kremavimui ir pelenų išbėrimui, kai kurie mero šalininkai verkė ir šaukė „Pone mere! Pone mere!“ ir „Mes jus mylim“.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius