Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sh.Abe: Šiaurės Korėja privalo pakeisti savo kursą, nutraukti branduolinę programą

Šiaurės Korėja turėtų pakeisti savo kursą, – atsisakydama branduolinės programos bei raketų bandymų ji taptų turtingesne valstybe, ketvirtadienį pareiškė Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe.
Japonijos premjero partija pelnė užtikrintą pergalę nacionaliniuose rinkimuose
Shinzo Abe: Šiaurės Korėja privalo pakeisti savo kursą, nutraukti branduolinę programą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas pirmoje Naujųjų metų spaudos konferencijoje Sh.Abe žurnalistams sakė norįs pamatyti sankcijų Šiaurės Korėjai poveikį, ypač šiuo šaltuoju metų laiku. Dėl sankcijų suvaržyto anglies ir naftos eksporto šalis turi nepakankamai patalpų šildymui reikalingų energetinių išteklių.

„Šiaurės Korėja turi darbščių žmonių ir turtingų išteklių. Jie galėtų padaryti savo šalį turtingesnę, jeigu tik būtų laikomasi teisingos politikos“, – sakė Sh.Abe.

Japonijos vyriausybės vadovas tiesiogiai neužsiminė apie Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jon Uno pasikeitusį toną Pietų Korėjos atžvilgiu, apie kurį liudija ketvirtadienį atkurta tiesioginė ryšio linija per sieną.

Kaip paprastai, Sh.Abe pakartojo, kad Šiaurės Korėjos raketų ir branduolinių ginklų programa yra „didžiausia grėsmė mūsų nacionaliniam saugumui nuo Antrojo pasaulino karo pabaigos“.

Japonijos premjeras taip pat pažadėjo toliau stiprinti Japonijos gynybines galias šaliai apsaugoti.

Sh.Abe jau seniai siekia įvesti pakeitimų į Japonijos pacifistinę pokario konstituciją, kurios projektą parengė Jungtinės Valstijos po Tokijo pralaimėjimo Antrajame pasauliniame kare. Ateinančiais metais jis pažadėjo siekti aktyvesnių diskusijų dėl konstitucijos pataisų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius