-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiandien Europoje – 60 proc. suplanuotų skrydžių

Antradienį po penkių dienų paralyžiaus, sukelto ugnikalnio Islandijoje išsiveržimo, Šiaurės Europoje į orą pakilo nedidelis skaičius lėktuvų. Oro kontrolės agentūra „Eurocontrol“ Briuselyje pranešė, kad antradienį Europoje turėtų įvykti iki 60 proc. numatytų skrydžių – vietoj suplanuotų 27 tūkst. 500 skrydžių turėtų įvykti apie 10 tūkst.
Keleivis, įstrigęs Stambulo oro uoste
Keleivis, įstrigęs Stambulo oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiandien lėktuvai kilo iš Paryžiaus, Amsterdavo ir Frankfurto. Vis dėlto nemažai skrydžių vis dar buvo atidėti. Ugnikalniui Islandijoje išspjovus naują pelenų debesį, didžioji dalis Didžiosios Britanijos (DB) oro erdvės, įskaitant Londoną, tebėra uždaryta.

DB oro kontrolės atstovai praneša, kad pagrindiniai oro uostai Londone antradienį vargu ar bus atidaryti.

Keli lėktuvai pakilo ir iš Škotijos bei Šiaurės Airijos. Virš šiaurinės Anglijos dalies atidarytas nedidelis plotas oro erdvės.

Oro bendrovė „British Airways“ pranešė atšaukusi visus netolimus skrydžius, tačiau tikisi, kad po 16 val. vietos laiku įvyks suplanuoti tolimieji skrydžiai. Pabrėžiama, kad tai priklausys nuo „visiško ir nuolatinio oro erdvės atidarymo“.

Taip pat pranešama, kad situacija išlieka „dinamiška“ ir kad „atsižvelgiant į meteorologų prognozes situacija antradienį išliks nepastovi“.

Pirmieji lėktuvų skrydžiai Amsterdamo Schipholo oro uoste įvyko vėlų pirmadienio vakarą. Šalies transporto ministras Camielas Eurlingsas sakė, kad jo šalis pasiruošusi atnaujinti skrydžius, tačiau taip pat įspėjo, jog situacijai pablogėjus skrydžiai ir toliau gali būti atšaukiami.

Atidarytos Šveicarijos bei šiaurinės Italijos oro erdvės. Šveicarijos valdžios atstovai pranešė, kad bandomieji skrydžiai parodė, jog pelenų kiekis atmosferoje akivaizdžiai sumažėjo ir nebekėlė grėsmės keleivių saugumui.

Atnaujinti skrydžiai Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io ir Orly oro uostuose. Šiuo metu šie oro uostai dirba maždaug 30 proc. pajėgumu.

Vokietijos oro linijos „Lufhansa“ pranešė antradienį ketinančios įvykdyti 200 skrydžių. Ispanija, kurios visi oro uostai iki šiol buvo atidaryti, pasiūlė DB ir kitoms Europos valstybėms naudotis jos oro uostais kaip tarpinę stotelę. Tuo tarpu ES atstovas Siimas Kallas atmetė bet kokius kaltinimus, esą Bendrija uždelsė reaguoti į krizę.

Kreipdamasis į Europos parlamentą Strazbūre, S.Kallas sakė, kad visi sprendimai buvo priimti atsižvelgiant į galiojančias taisykles ir įstatymus.

Tarptautinė oro transporto asociacija kiek seniau atsiradusį chaosą pavadino betvarke ir gėda Europai. Asociacija taip pat pranešė, kad jos nuostoliai jau siekia per 740 mln. eurų.

Europos oro erdvė antradienį:

BELGIJA – oro erdvė atvira.
DB – oro erdvė atvira virš Škotijos ir Šiaurės Airijos. Oro erdvė virš šiaurinės Anglijos dalies ribota. Londono oro uostai uždaryti.
PRANCŪZIJA – riboti skrydžiai iš Paryžiaus į tarptautinius oro uostus. Didžioji dalis oro uostų atidaryti.
VOKIETIJA – oro erdvė, su keliomis išimtimis, uždaryta iki pietų. „Lufhansa“ planuoja įvykdyti 200 skrydžių.
AIRIJA – oro erdvė uždaryta
NYDERLANDAI – oro erdvė atvira. Skrydžiai vyksta iš ir į Amsterdamo oro uostų.
ITALIJA – oro erdvė atidaryti. Atnaujinta keletas skrydžių iš ir į Milaną.
ISPANIJA – oro erdvė atvira, atidaryti visi šalies oro uostai
ŠVEDIJA – oro erdvė atvira
ŠVEICARIJA – oro erdvė atvira
DANIJA – oro erdvė uždaryta
NORVEGIJA – oro erdvė uždaryta
LENKIJA – oro erdvė uždaryta

Vykstančių skrydžių maršrutą galite pamatyti čia.

Iš Vilniaus lėktuvai leidžiasi ir kyla

Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVUO) dirba visą parą ir yra pasiruošęs aptarnauti visus atvykstančius ir išvykstančius orlaivius bei keleivius. Oro uosto atstovai pranešė, kad antradienį, 12.56 val. oro uoste nusileido orlaivis iš Maskvos („UTair“) ir užsakomuoju reisu 12:48 val. atskridęs orlaivis iš Šarm el Šeicho („flyLAL Charters“).

Taip pat planuojami artimiausi atvykimai: 13.45 val. iš Vienos („Austrian Airlines“), 14 val. iš Rygos („airBaltic“) ir 14.08 val. iš Prahos.

Vilniaus oro uoste planuojami artimiausi išvykimai: 14.50 val. į Maskvą („UTair“), 15 val. į Prahą („Czeck Airlines“), 15.30 val. į Vieną („Austrian Airlines“) ir 15.35 val į Rygą („airBaltic“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius