-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 08 /2016 03 09

Siaubo vakaras Izraelyje: mažiausiai 13 sužeistų, 1 žuvęs

Antradienio vakare per tris išpuolius buvo sužeista mažiausiai 13 žmonių, 1 žmogus žuvo. Peiliais ginkluoti užpuolikai atakas įvykdė per mažiau nei dvi valandas.
Išpuoliai Izraelyje
Išpuoliai Izraelyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Palestina

Izraelio policija patvirtino, kad Jafoje per užpuolimą žuvo 29-erių amerikiečių turistas. Jo gyvybė užgeso ligoninėje. Tayloras Force'as – Vanderbilto universiteto vadybos studentas. Jis į Izraelį atvyko norėdamas susitikti su startuolių atstovais. Per užpuolimą buvo sužeista ir T.Force'o žmona, skelbia haaretz.com.

Dar du išpuoliai surengti Rytų Jeruzalėje ir Petah Tikvoje. Per tris atakas užpuolikai buvo ginkluoti peiliais ir šautuvais. Jie puolė ir praeivius, ir Izraelio policijos pareigūnus. Policijos manymu, šios atakos nebuvo koordinuotos.

Du užpuolikai buvo nukauti. Jafos užpuoliką nušovė policijos pareigūnai, Petah Tikvos – pats sužeistasis (apie tai skaitykite žemiau).

Antradienio vakaras – viena kruviniausių dienų per pastaruosius kelis mėnesius, kai beveik kasdien yra surengiami panašūs išpuoliai. Jų vykdytojai – palestiniečiai ir Izraelio arabai.

Antradienį į Izraelį planuoto vizito atvyko JAV viceprezidentas Joe Bidenas.​​ 

Po išpuolių Izraelio kariai apsupo ir uždarė dvi Vakarų kranto gyvenvietes.

22.53 val. Izraelietis iš kaklo išsitraukė peilį ir juo nukovė patį užpuoliką

Petah Tikvoje užpuolikas su peiliu vienam vyrui smogė į kaklą. Tačiau maždaug 40 metų ultraortodoksas ne tik sugebėjo peilį išsitraukti, bet juo puolė ir patį užpuoliką, rašo „Times of Israel“.

Izraelio policijos nuotr./Peilis
Izraelio policijos nuotr./Peilis

Vyrui kartu su vienos parduotuvės savininko pagalba užpuoliką pavyko nukauti. Sužeistas vyras tuomet dėl daugybinių sužalojimų buvo išgabentas į ligoninę.

Prieš užpuolimą jis gatvėje rinko pinigus labdarai. Kai vyras užėjo į vyno parduotuvę, jį tuomet puolė jį sekęs užpuolikas.

Jis kelis kartus peiliu smogė vyrui. Nors ir sužeistas, bet pastarasis sugebėjo išsivaduoti ir išsprukti iš parduotuvės. Tačiau netrukus į ją grįžo, išsitraukė peilį iš kaklo ir juo smogė pačiam užpuolikui, su kuriuo jau grūmėsi parduotuvės savininkas.​

Policija patvirtino, kad užpuolikas mirė.

VIDEO: Užpuolikas Petah Tikvoje
VIDEO: Užpuolikas Jafoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius