-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Airijos Londonderio miesto banke susprogdinta bomba

Šiaurės Airijoje, Londonderio miesto parduotuvių rajone, šeštadienį viename banke sprogo bomba, tačiau niekas nebuvo sužeistas, pranešė policija.
Sprogimas Šiaurės Airijoje
Sprogimas Šiaurės Airijoje / Sky News kadras

Išpuolis buvo įvykdytas kitą dieną po to, kai Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II užbaigė istorinį vizitą kitoje valstybinės sienos pusėje – Airijos Respublikoje. Be to, jis buvo įvykdytas prieš JAV prezidento Baracko Obamos vizitą Airijoje šį pirmadienį.

Pastaruoju metu britų valdomoje Šiaurės Airijoje neramumai, dėl kurių yra kaltinami respublikonų disidentai, suintensyvėjo.

Šeštadienį Londonderyje trys kaukėti vyrai su bomba įsiveržė į ispanų banko „Santander“ skyrių ir pasakė klientams, kad ji sprogs po valandos. Žmonės iš to rajono buvo evakuoti, bet policija nurodė, kad įvykęs sprogimas nebuvo kontroliuojamas.

„Neabejoju, kad tas užtaisas turėjo sužeisti ar suluošinti nekaltus visuomenės narius“, – sakė policijos aukšto rango pareigūnas Johnas Burrowsas.

Britų karalienė penktadienį užbaigė keturias dienas trukusį oficialų vizitą Airijos Respublikoje, kurio metu valdžiai teko imtis didžiausios saugumo operacijos per visą šalies istoriją.

Prieš Elizabeth II kelionę, kuri buvo pirmasis britų monarcho vizitas Airijoje nuo pat jos nepriklausomybės paskelbimo 1922 metais, policija iš airių respublikonų gavo užkoduotą grasinimą susprogdinti bombą Londone.

Netoli Dublino kelios valandos prieš karalienės atvykimą viename autobuse taip pat buvo rasta bomba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius