Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Airijos policija suėmė du asmenis dėl pasikėsinimo nužudyti policininkę

Šiaurės Airijoje antiteroristinio padalinio detektyvai penktadienį suėmė du vyrus, siejamus su pasikėsinimu nužudyti policijos darbuotoją moterį, toliau augant įtampai šioje Jungtinės Karalystės provincijoje.
Neramumai Šiaurės Airijoje
Neramumai Šiaurės Airijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Terorizmo tyrimų padalinio detektyvai šiandien Deryje/Londonderyje suėmė du vyrus pagal Terorizmo prevencijos įstatymą dėl veikiančio įtaiso, rasto prie jaunos motinos automobilio“ Dangiveno mieste balandžio 19 dieną, pranešė vyriausiasis detektyvas Richardas Campbellas.

Tie 36 ir 26 metų vyrai šiuo metu yra apklausiami dėl išpuolio prieš policijos pareigūnę, sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pareiškime.

Sprogstamasis įtaisas buvo sujungtas su padegamojo skysčio indu ir „sukonstruotas taip, kad sukeltų ugnies kamuolį, kuris būtų prarijęs aukos automobilį ir visus buvusius jame arba šalia“, sakė R.Campbellas.

„Iš tiesų nerimą kelia tai, kad teroristai padėjo sprogmenį automobilio gale – toje vietoje, kur paprastai sėdi aukos trejų metų dukra“, pridūrė detektyvas, pavadindamas tai „bailiu ir niekingu aktu“.

Policijai žinoma, kad Airijos respublikonų grupuotės „Naujoji IRA“ („New IRA“) vardu buvo padarytas pareiškimas, ir tai yra „tvirta kryptis tyrimui“, parašė jis.

Pastarosiomis savaitėmis provincija išgyvena didžiausius pastarųjų metų neramumus, daugiausia sklindančius iš probritiškos junionistų bendruomenės, norinčios likti Jungtinės Karalystės dalimi.

Jos nariai svaido akmenis ir padegamąsias bombas į policijos pareigūnus, protestuodami prieš „Brexit“ sutarties sąlygas, jų nuomone, atskiriančias juos nuo pagrindinės JK teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius