Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Atlante prasideda NATO jūrų pajėgų mokymai

Atlanto vandenyno šiaurinėje dalyje prie Islandijos krantų pirmadienį prasidės NATO mokymai „Dynamic Mongoose 2020“, pranešė Aljansas.
NATO vėliava
NATO vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per pratybas, vyksiančias iki liepos 10 dienos, Šiaurės Atlante bus rengiami kovos su povandeniniais laivais manevrai. Juose dalyvaus penki povandeniniai laivai, penki antvandeniniai karo laivai ir penki patruliniai kovos su povandeniniais laivais lėktuvai iš šešių NATO valstybių, įskaitant JAV, Jungtinę Karalystę, Prancūziją, Kanadą, Vokietiją, Norvegiją ir Islandiją.

NATO karo laivai jau atplaukė į Islandijos sostinės Reikjaviko uostą.

Anot Aljanso, mokymų tikslas yra „tobulinti povandeninių laivų kovines operacijas, jų kovos su [priešo] povandeniniais laivais veiksmus, taip pat antvandeninių laivų kovą su povandeniniais laivais ir patrulinių lėktuvų skrydžius, siekiant užtikrinti jūrų erdvės kontrolę ar karinės jūrų veiklos blokavimą, rengiantis kolektyvinei gynybai ir reaguojant į krizines situacijas“.

Pernai spalį Norvegijos visuomeninis transliuotojas NRK pranešė, kad 10 Rusijos povandeninių laivų, įskaitant aštuonis atominius, dalyvavo operacijoje per kurią esą buvo mokytasi prasiveržti per NATO gynybos liniją GIUK ir slapta prisiartinti prie JAV Rytų pakrantės.

Šioje linijoje, jungiančioje Grenlandiją, Islandiją ir Britaniją, įrengta NATO povandeninių laivų hidroakustinio stebėjimo sistema SOSUS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius