-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 27 /15:20

Šiaurės Izraelyje Libano raketa pražudė civilį gyventoją

Iš Libano trečiadienį paleista raketa užmušė Izraelio šiauriniame Kirjat Šmonos mieste esančiame pastate įstrigusį civilį, pranešė Izraelio medicinos organizacija „Magen David Adom“.
AYAL MARGOLIN / REUTERS
AYAL MARGOLIN / REUTERS
Temos: 2 Izraelis Libanas

Nuo spalio 7 dienos, kai islamistų judėjimas „Hamas“ surengė precedento neturintį pietų Izraelio puolimą ir taip sukėlė karą Gazos Ruože, Irano remiama libaniečių grupuotė „Hezbollah“ beveik kasdien apšaudo žydų valstybės kariuomenę. 

Gelbėtojų komandos apieškojo dirbtuves, „rado 25 metų jaunuolį, kuris buvo be sąmonės, be pulso ir nekvėpavo“, ir įvykio vietoje konstatavo jo mirtį, teigė „Magen David Adom“.

„Hezbollah“ teigimu, grupuotė paleido „dešimtis raketų“ į Kirjat Šmoną, atsakydama į, jos teigimu, Izraelio žudynes Libano pietuose esančiame Habarijos kaime.

Su palestiniečių kovotojais glaudžiai susijusios teroristinės grupuotės „Jamaa Islamiya“ skubios pagalbos padalinys pranešė, kad per naktinius žydų valstybės smūgius Habarijoje žuvo keli žmonės.

Vienas „Jamaa Islamiya“ pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, naujienų agentūrai AFP sakė, kad septyni iš žuvusiųjų buvo gelbėtojai. Jis pridūrė, kad jie žuvo po to, kai buvo smogta pagalbos centrui Habarijos kaime. 

Anot kito su anonimiškumo sąlyga kalbėjusio pareigūno, išpuolio metu pagalbos centre dirbo keliolika pirmosios pagalbos darbuotojų. Jis pažymėjo, kad iš griuvėsių dar buvo traukiami žuvusiųjų kūnai. 

Izraelio kariuomenės teigimu, atakos taikinys buvo karinis kompleksas, o žuvusieji – „Jamaa Islamiya“ teroristai. 

Jos teigimu, „pagrindinis teroristų veikėjas“ ir kiti grupuotės nariai smūgio metu planavo išpuolius prieš Izraelį.

AFP duomenimis, nuo spalio mėnesio, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, per žydų valstybės ir „Hezbollah“ apsikeitimus ugnimi Libane žuvo mažiausiai 338 žmonės, dauguma jų – kovotojai, bet mažiausiai 57 buvo civiliai.

Žydų valstybės kariuomenės teigimu, per šiuos apsikeitimus ugnimi Izraelyje žuvo mažiausiai 10 karių ir aštuoni civiliai.

Dėl karo veiksmų iš pažeidžiamų teritorijų traukiasi gyventojai ir baiminamasi naujo karinio konflikto tarp Izraelio ir „Hezbollah“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius