-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja atšaukė bendrą renginį su Pietų Korėjos menininkais, organizuotą olimpinių žaidynių proga

Šiaurės Korėja atšaukė bendrą kultūrinį renginį, kuriame turėjo dalyvauti menininkai iš Pietų Korėjos prieš artėjančias žiemos olimpines žaidynes, pirmadienį pranešė Seulas, atkreipdamas dėmesį į prieš žaidynes atsinaujinusių santykių trapumą. Pusiasalio šiaurinėje dalyje vaizdingoje Kimgango kalnų vietoje šeštadienį numatytas renginys buvo vienas iš daugybės bendrų Seulo ir Pchenjano renginių, suplanuotų prieš kitą mėnesį prasidėsiančias žaidynes Pjongčange.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas stebi raketos paleidimą
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas stebi raketos paleidimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galimybė rengti bendrus projektus atsirado, Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui savo naujametinėje kalboje netikėtai pareiškus, kad jis norįs pasiųsti delegaciją į vasario 9-25 dienomis Pietų Korėjoje vyksiančias žaidynes.

Seulas suskubo pasveikinti šį norą, kuris traktuojamas kaip Pchenjano bandymas sušvelninti pusiasalyje tvyrančią didžiulę įtampą, išprovokuotą Šiaurės Korėjos branduolinių ambicijų.

Pchenjanas į žaidynes siunčia ne tik sportininkus, bet ir šimtus kitų sričių atstovų, dalyvausiančių olimpiniuose renginiuose. Į Pietų Korėją vyks ir sportininkų gerbėjų grupės bei menininkai, dalyvausiantys Seule ir Gangninge žaidynių proga rengiamuose renginiuose.

Pietų Korėjos meno atstovai taip pat turėjo dalyvauti šį savaitgalį vykusiame kultūriniame projekte Kimgansano kalnuose.Tačiau Seulo pareigūnai pranešė, kad Šiaurės Korėja atšaukė planuotą pasirodymą, o Pchenhanas įsižeidė dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios kritikos jo atžvilgiu.

Seulas ir olimpiados organizatoriai labai norėjo, kad Pchenjanas, boikotavęs 1988 metų vasaros olimpiadą Pietų Korėjos sostinėje, dalyvautų Pjongčango „taikos olimpiadoje“.

Pchenjanas ne tik nusprendė dalyvauti žaidynėse, bet ir sutiko suformuoti bendrą moterų ledo ritulio komandą, kuri būtų pirmoji tokia Korėjos pusiasalio komanda nuo 1991 metų.

Tačiau Pietų Korėjoje pasirodė kritikos, esą Seulas daro per daug nuolaidų Pchenjanui, kad įtikintų jį dalyvauti žaidynėse, o jungtinė komanda atims galimybę varžytis olimpiadoje kai kuriems čiuožėjams.

Pchenjanas taip pat pranešė, kad vasario 8 dieną – likus dienai iki žaidynių atidarymo – minės savo reguliariosios kariuomenės įkūrimo 70-ąsias metines. Sprendžiant iš palydovinių nuotraukų, Šiaurės Korėjoje jau vyksta karinio parado repeticijos. Toks paradas prieš olimpines žaidynes prilygtų karinės galios demonstravimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius