Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja dėl „kvėpavimo takų ligos“ uždarė sostinę

Šiaurės Korėja dėl „kvėpavimo takų ligos“ penkioms dienoms uždarė sostinę ir tai turbūt pirmieji viso miesto mastu taikomi suvaržymai nuo 2022-ųjų rugpjūčio, kai Pchenjanas paskelbė pergalę prieš COVID-19, pranešta trečiadienį.
Šiaurės Korėja dėl „kvėpavimo takų ligos“ uždarė sostinę
Šiaurės Korėja dėl „kvėpavimo takų ligos“ uždarė sostinę / „AFP“/„Scanpix“

Pchenjano gyventojams įsakyta nuo trečiadienio iki sekmadienio neiti iš namų, kasdien po kelis kartus bus matuojama jų temperatūra, remdamasi vyriausybės pranešimu rašė Seule tvarkoma svetainė „NK News“.

Šiaurės Korėjos vyriausybės pranešime COVID-19 neminima, bet sakoma, kad šiuo metu sostinėje plintančios ligos simptomai apima peršalimo simptomus.

Įsakymas uždaryti sostinę paskelbtas kitą dieną po „NK News“ pranešimo, parengto remiantis šaltiniais Pchenjane, kad žmonės didžiausiame Šiaurės Korėjos mieste tikriausiai kaupia atsargas tikėdamiesi miesto uždarymo.

Neaišku, ar kitur šalyje taip pat imtasi panašių priemonių. Valstybinė žiniasklaida apie jokias naujas priemones neskelbė.

Korėjos pusiasalį užplūdus šalto oro masei iš Sibiro, Pchenjane oro temperatūra šiuo metu nukrinta iki 22 Celsijaus laipsnių šalčio.

Šiaurės Korėjos kaimynė ir svarbi prekybos partnerė Kinija neseniai atsisakė savo nulinės tolerancijos COVIDui politikos ir dabar grumiasi su užsikrėtimų banga, nepaprastai padidinusia krūvį ligoninėms ir krematoriumams.

Šiaurės Korėja nuo pat pandemijos pradžios griežtai izoliuojasi, bet leidžia tam tikrą prekybą su Kinija.

Pirmąjį savo COVID-19 protrūkį Šiaurės Korėja pripažino pernai balandį, o jau po trijų mėnesių paskelbė „stebuklingą“ pergalę prieš virusą.

Ekspertai, taip pat ir iš Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), abejoja Pchenjano skelbiamais statistiniais duomenimis apie COVID-19 ir pareiškimais, kad protrūkis buvo suvaldytas.

Šiaurės Korėjos sveikatos apsaugos sistema yra tarp prasčiausių pasaulyje, sako ekspertai. Taip pat nemanoma, kad Šiaurės Korėja yra paskiepijusi bet dalį savo gyventojų, kurių iš viso yra 25 milijonai, nors pranešimai rodytų, kad šalis galėjo gauti kažkiek vakcinų dozių iš Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius