-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja džiūgauja dėl „proveržiu“ tapusio valdomos raketos bandymo

Šiaurės Korėja penktadienį paskelbė sėkmingai išbandžiusi naują tiksliai nutaikomą taktinę raketą, o armija pagrasino „niokojančiu“ atsaku Pietų Korėjai, surengusiai kovinio šaudymo pratybas netoli abiejų šalių ginčijamos jūrinės dienos.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Itin modernios“ raketos bandymą stebėjo Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, nurodė valstybinė naujienų agentūra KCNA, savo pranešime gyrusi „proveržį“ nacionalinės gynybos pajėgumuose.

Šiaurės Korėja iki šiol neturėjo taktinių valdomų raketų, tačiau neseniai paskelbto propagandinio vaizdo įrašo analizė leidžia manyti, kad komunistinė valstybė tikriausiai įgijo kažkurią iš Rusijos sparnuotosios raketos Ch-35 modifikacijų.

Komunistinės šalies lyderis ne kartą yra pabrėžęs tokių ginklų, turinčių užtikrinti galimybę suduoti stiprų „prevencinį“ smūgį, svarbą.

KCNA tiksliai nenurodė, kada buvo atliktas tas bandymas, bet jis veikiausiai sutapo su Pietų Korėjos ketvirtadienį užfiksuotu trijų trumpojo nuotolio sviedinių ar raketų paleidimu į Japonijos jūrą.

Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos oficialusis dienraštis „Rodong Sinmun“ penktadienį paskelbė nuotraukų, kuriose matomas naujosios raketos bandymas ir jį stebintis Kim Jong Unas.

Komunistinės šalies lyderis ne kartą yra pabrėžęs tokių ginklų, turinčių užtikrinti galimybę suduoti stiprų „prevencinį“ smūgį, svarbą.

Pietų Korėjos gynybos ministerija naujausią bandymą sieja su Pchenjano pastangomis patobulinti savo didelio kalibro reaktyvines salvinės ugnies sistemas.

Tuo tarpu Vašingtonas nurodė analizuojantis tų raketų technines charakteristikas, kad galėtų nustatyti grėsmės lygį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius