Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja grasina įvykdyti branduolinį bandymą, jei Saugumo Taryba neatsiprašys už pasmerkimą

Šiaurės Korėja trečiadienį pagrasino įvykdyti antrą branduolinį bandymą ir išbandyti balistines raketas, jei Jungtinės Tautos (JT) neatsiprašys už tai, kad pasmerkė jos raketos paleidimą.
Raketos
Raketos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu JT Saugumo Taryba tuoj pat neatsiprašys, mes būsime priversti imtis papildomų savigynos priemonių, kad apgintume aukščiausius savo respublikos interesus“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos atstovo pareiškime, kurį perdavė oficialioji naujienų agentūra KCNA.

„Tarp jų bus branduolinis bandymas ir balistinių raketų bandymai“, – sakoma pareiškime.

Saugumo Taryba savo pareiškimu yra pasmerkusi tai, kad Šiaurės Korėja balandžio 5 dieną paleido savo raketą. Be to, Taryba nurodė griežčiau taikyti jau esamas sankcijas.

Balandžio 14 dieną pasipiktinusi Šiaurės Korėja paskelbė, kad pasitraukia iš šešių šalių derybų dėl branduolinio nusiginklavimo ir atnaujina ginklams tinkamo plutonio gamybos programą. Praėjusį šeštadienį Pchenjanas paskelbė, kad perdirbimo procesas jau prasidėjo.

Šiaurės Korėja, kuri 2006-ųjų spalį išbandė branduolinį ginklą, tvirtino, kad jos raketa buvo paleista taikiu tikslu – iškelti į orbitą palydovą. Kitos šalys tai laikė užmaskuotu tolimojo nuotolio raketos bandymu.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerija pareikalavo, kad 15 narių Saugumo Taryba tuoj pat atsiprašytų už šalies suvereniteto „pažeidimą“ ir atšauktų „visus savo sprendimus ir rezoliucijas“ prieš Pchenjaną, kuris taip pat paskelbė apie planus statyti lengvojo vandens branduolinį reaktorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius