-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėja išvadino J.Bideną „pasiutusiu šunimi“, kurį reikia „užmušti lazda“

Šiaurės Korėja buvusį JAV viceprezidentą, dabar prezidento posto sieksiantį demokratą Joe Bideną pavadino „pasiutusiu šunimi“, kurį reikia „užmušti lazda“.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokia užgauliojimų lavina – neįprastai pikta net tūžminga retorika garsėjančiam Pchenjanui.

J.Bidenas „turėjo įžūlumo įžeisti aukščiausių KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) vadovų orumą“, – pareiškė valstybinė šalies naujienų agentūra KCNA.

„Tokie pasiutę šunys, kaip J. Bidenas, gali sužaloti daugybę žmonių, jei jiems leidžiama laisviems bėgioti, – tęsė agentūra. – Juos reikia užmušti lazda.“

„Tai būtų naudinga ir Jungtinėms Valstijoms“, – pridūrė ji.

Kas išprovokavo tokį Pchenjano pyktį, kol kas neaišku, tačiau panašu, kad J.Bideno rinkimų kampanijos komandai toks išpuolis net patiko.

„Žudikas diktatorius Kim Jong Unas, atrodo, manęs nemėgsta, – sakoma J. Bideno pranešime. – Įtraukite jį į autokratų, kurie nenori, kad aš būčiau prezidentas, sąrašą – greta Vladimiro Putino. Man jų įžeidimai – garbės ženklas.“

Priminęs JAV prezidento Donaldo Trumpo žodžius, kad jiedu su Kim Jong Unu yra „įsimylėję“, buvęs viceprezidentas pridūrė: „Na, Bideno administracijoje meilės laiškų nebus“.

Pasak demokratų politiko, Šiaurės Korėjos lyderis, „kaip ir kiti Amerikos priešininkai, labai norėtų, kad D. Trumpas būtų išrinktas“, taigi „dar ir dėl to taip svarbu įveikti jį kitų metų lapkritį“.

J.Bideno komanda anksčiau išplatino reklaminį vaizdo klipą, smerkiantį D.Trumpo užsienio politiką, kuri „aukština diktatorius ir tironus, o mūsų sąjungininkai atstumiami“.

Balsas už kadro pasako „tironai“ tuo metu, kai pasirodo D.Trumpo, per praėjusių metų Singapūro viršūnių susitikimą spaudžiančio Šiaurės Korėjos lyderio ranką, nuotrauka.

Šiaurės Korėja jau ne pirmą kartą užsipuola J.Bideną. Gegužę Pchenjanas Kim Jong Uną „diktatoriumi“ ir „tironu“ pavadinusį demokratą išvadino „silpnapročiu“ ir „žemo intelekto kvailiu“.

Anot Pietų Korėjos privačios nepelno organizacijos „Sejong Institute“ eksperto Cheong Seong-Chango, tokia Šiaurės Korėjos retorika rodo „nepakantumą“ kritikai šalies lyderio atžvilgiu.

„Pchenjanas niekad negalėjo pakęsti, kai jo vadovai yra išorinio pasaulio vadinami tironais ar diktatoriais," – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius