-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja neigia dalyvavusi kibernetinėje atakoje „WannaCry“

Šiaurės Korėja užsipuolė Jungtinę Karalystę dėl kaltinimų, kad už pasaulinės kibernetinės atakos „WannaCry“, nuo kurios nukentėjo ir britų sveikatos apsaugos sistema, stovi Pchenjanas.
„WannaCry“ ataka
„WannaCry“ ataka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėja šiuos įtarimus pavadino „bjauriu bandymu“ toliau griežtinti tarptautines sankcijas Pchenjanui.

Gegužės mėnesį per išpirkos reikalaujančio viruso „WannaCry“ ataką buvo paralyžiuota trečdalis Jungtinės Karalystės valstybinių ligoninių, nurodo vyriausybė.

„WannaCry“ paveikė iki 300 tūkst. kompiuterių 150-yje valstybių: užvaldė sistemas ir už kontrolės sugrąžinimą vartotojams reikalavo iš jų išpirkų bitkoinais.

Kai kurie tyrėjai kaltino Pchenjaną ir sakė, kad panaudotas kodas yra panašus į ankstesnius įsilaužimus, dėl kurių buvo kaltinamas Kim Jong Uno režimas.

Britų saugumo ministras Vidaus reikalų ministerijoje Benas Wallace'as transliuotojui BBC praėjusią savaitę sakė, jog Londonas yra „toks tikras, kaip tik įmanoma“, kad atsakinga buvo Šiaurės Korėja.

KCNA: „Šis aktas – už mūsų tolerancijos ribų ir verčiantis mus kelti klausimus dėl tikrojo JK veiksmų tikslo.“

Tačiau Šiaurės Korėjos ir Europos asociacijos atstovas šiuos kaltinimus paneigė ir perspėjo Jungtinę Karalystę neužsiimti „nepagrįstomis spėlionėmis“.

„Šis aktas – už mūsų tolerancijos ribų ir verčiantis mus kelti klausimus dėl tikrojo JK veiksmų tikslo“, – sakoma jo pareiškime, kurį vėlai pirmadienį paskelbė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

„JK vyriausybės veiksmus atkakliai siekiant susieti KLDR su šia kibernetine ataka galima interpretuoti tik kaip bjaurų bandymą sugundyti tarptautinę bendriją labiau nepasitikėti KLDR“, – sakė atstovas, pavartodamas oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo akronimą.

Kaip sako Pietų Korėjos vyriausybė, Šiaurės Korėjoje yra 6 800 parengtų kibernetinio karo specialistų junginys. Jis buvo kaltinamas dėl didelio dėmesio sulaukusių kibernetinių atakų, įskaitant 2014 metų įsilaužimą į pramogų industrijos kompaniją „Sony Pictures“.

Ekspertai sako, kad Šiaurės Korėja pastaraisiais metais, regis, suintensyvino kibernetines atakas, bandydama užsidirbti tvirtos užsienio valiutos įvedus griežtesnes Jungtinių Tautų sankcijas dėl Pchenjano branduolinės ir raketinės programų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius