Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja neigia įvykdžiusi kibernetinę ataką prieš „Sony Pictures“

Šiaurės Korėja sekmadienį neigė dalyvavusi kibernetinėje atakoje prieš „Sony Pictures“, bet gyrė tai kaip „teisingą veiksmą“, potencialiai įvykdytą jos šalininkų protestuojant prieš filmą, kuriame vaizduojamas jos lyderis Kim Jong-Unas.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Įsilaužimas į „Sony Pictures“ galėtų būti teisingas veiksmas, (įvykdytas Šiaurės Korėjos) palaikytojų ir šalininkų, reaguojant į jos prašymą“, – valstybinei naujienų agentūrai KCNA sakė Šiaurės Korėjos aukščiausia karinė institucija – Nacionalinė gynybos komisija.

„Sony“ komedija „Interviu“ (The Interview) apie išgalvotą CŽV sąmokslą nužudyti Kim Jong-Uną papiktino Pchenjaną, kuris anksčiau perspėjo dėl „negailestingo atsikeršijimo“.

Naujausias įsilaužimas į šios JAV kino studijos kompiuterius, kaip žinoma, apėmė opios asmeninės informacijos apie maždaug 47 tūkst. asmenų, tarp jų – įžymybių, nutekinimą.

Dėl šios atakos nelegaliose svetainėse taip pat tapo prieinami dar neišleisti „Sony“ filmai. Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad atakos modelis yra toks pats kaip ankstesnių tokių atakų, kurias įvykdė ši izoliuota valstybė.

Šiaurės Korėjos Nacionalinė gynybos komisija šiuos žiniasklaidos pranešimus atmetė kaip „melagingus gandus“, bet užsipuolė „Sony“ dėl minimo filmo, „kurstančio teroro aktą kenkiant (Šiaurės Korėjos) aukščiausiosios vadovybės orumui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius