Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Šiaurės Korėja nepaiso sankcijų ir įspėjimų – atliko dar dviejų raketų bandymus

Naujų sankcijų iš JT Saugumo Tarybos sulaukusi Šiaurės Korėja neketina sustoti – Kim Jong Uno režimas atliko dar dviejų raketų bandymus.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, raketos buvo paleistos iš rytinės šalies dalies, skrido per 500 kilometrų ir nukrito į jūrą. Netrukus po šių bandymų Šiaurės Korėja paskelbė, kad nutraukia visus bendrus projektus su Pietų Korėja. Tai turėtų itin pakenkti Kaesongo ekonominei zonai, kurioje dirba abiejų šalių gyventojai.

Manoma, kad toks Kim Jong Uno žingsnis yra atsakas Jungtinėms Tautoms, kurios sugriežtino sankcijas Šiaurės Korėjai, nes ši nesilaikė susitarimų ir atliko kelis branduolinius bandymus.

Savaitės pradžioje Šiaurės Korėja grasino Pietų Korėją ir JAV atakuoti branduoliniais ginklais. Mat Kim Jong Unui neįtiko Pietų Korėjos ir JAV surengtos bendros karinės pratybos, kuriose dalyvauja daugiau nei 300 tūkst. karių.

Tuo tarpu trečiadienį Šiaurės Korėja paskelbė, kad jos šalies mokslininkai sumažino branduolinių raketų galvutes ir jas dabar gali pritaikyti prie balistinių raketų. Tuo labai abejoju Pietų Korėjos kariuomenės vadovybė, pasak kurios, Šiaurės Korėjos mokslininkai tai pasiekti galėtų tik po kelerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius