Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės Korėja pagrasino atakuoti JAV ir Pietų Korėjos laivus

Šiaurės Korėja sekmadienį pagrasino atsakomuoju smūgiu, jei amerikiečių ar jų sąjungininkų iš Pietų Korėjos laivai karinių pratybų metu kirstų jūros sieną.
P.Korėjos kariai
P.Korėjos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Norėdama, kad šie pažadai būtų svaresni, Šiaurės Korėja netoli Pietų Korėjos sienos dislokavo raketų „žemė – žemė“ sistemas.

Pietų Korėja, bijodama naujų atakų ir civilių aukų, kol kas neatšaukė visų Jonpjongo salos gyventojų evakuacijos.  Tuo tarpu JAV ir Pietų Korėjos karines pratybas planuojama tęsti keturias dienas, praneša BBC.

Pchenjanas ne kartą tokius sąjungininkų veismus vadino provokacija. Vašingtonas pareiškė, kad karinės pratybos rengiamos tam, kad būtų galima opertayviau ir profesionaliaus atremti priešų atakas.

Tuo pat metu BBC korespondentas Seule praneša, kad tokie mokymai buvo planuojami iš anksto, dar prieš Šiaurės Korėjai pradedant artilerijos sviediniais šaudyti į Jonpjongo salą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius