Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja pagrasino JAV ir Pietų Korėjai branduoliniu smūgiu

Pirmadienį Pietų Korėja ir JAV rengia bendras karines pratybas, kurios nepatinka Šiaurės Korėjai. Kasmet vykstančios pratybos sukelia daug įtampos regione. Kim Jong Uno režimas jau spėjo pagrasinti JAV ir Pietų Korėjai branduoliniu ginklu, skelbia BBC.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiais metais karinėse pratybose dalyvaus apie 300 tūkst. Pietų Korėjos karių ir apie 15 tūkst. JAV personalo žmonių. Tai yra didžiausios kada nors vykę šių dviejų šalių bendros pratybos.

Kim Jong Uno režimas įspėjo, kad jeigu per karines pratybas bus pažeistas Šiaurės Korėjos suverenitetas, šaliai neliks nieko kito, kaip tik į tai atsakyti branduoliniu smūgiu.

Šiaurės Korėjos grasinimai ekspertų nestebina. Jie mano, kad Kim Jong Unas tik demonstruoja savo charakterį, tačiau neturi tinkamų raketų, kurios galėtų gabenti branduolinį užtaisą.

Praėjusią savaitę JT Saugumo Taryba vienbalsiai priėmė rezoliuciją dėl sankcijų Šiaurės Korėjai. Rezoliucijoje numatytos griežčiausios iki šiol šiai šaliai taikytos priemonės.

Į tai suskubo sureaguoti Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, kuris nurodė, kad šalies turimi branduoliniai užtaisai turi būti parengties būsenos, nes juos gali tekti bet kurią akimirką panaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius